tiistai 2. helmikuuta 2016

No knead -pizza



Nyt löytyi täydellinen pizzaohje - no knead -pizza! Pohja on superhelppo tehdä ja taikinan saa helposti käsin muotoiltua ohueksi pizzapohjaksi. Pohja on rapea ja reunat ihanan ilmavat ja muhkeat. Jos on leivinuuni käytössä, kannattaa ehdottomasti paistaa pizza kuumalla arinalla. Paisto onnistuu myös sähköuunissa todella kuumassa lämmössä ja mielellään paistokiven päällä. Taikina soveltuu myös pannupizzan tekoon, sekin tuli testattua samalla.


4 pizzapohjaa

500 g vehnäjauhoja
10 g hienoa merisuolaa
¼ tl kuivahiivaa
  • mittaa suureen kulhoon ja sekoita
350 g kädenlämpöistä vettä
  • lisää ja sekoita nopeasti käsin sekaisin, älä kuitenkaan vaivaa
  • peitä kulho hyvin kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 18-24 tuntia
  • kaada taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja jaa neljään osaan
  • muotoile jokaisesta palasta pyöreä pallo kääntelemällä reunoja keskelle, käännä saumapuoli alaspäin
  • anna taikinapallojen levätä peitettyinä 1-2 tuntia
  • muotoile pizzoiksi ja täytä oman maun mukaan
  • paista kuumassa uunissa, paras lopputulos tulee leivinuunissa tai pizzauunilla








4 kommenttia:

  1. Onneksi huomenna on jo pizzaperjantai! Haluan muuten tuon sinun uunin! Leivinuuni on mulla ollut haaveissa pitkään. Ehkä joskus saan sen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkään haaveilin itsekin ennen kuin leivinuunin sain, ihan huippu on kyllä :) Se oli yksi niistä asioista rakentamisessa, josta en tinkinyt. Useampi lihapatakin on jo ehtinyt siellä muhimaan. Leivän paistaminen onkin sitten seuraavaksi opetteluvuorossa.

      Poista
  2. Tämä niin menee testiin, näyttää superilta!!! Heti kun ehtii. Raportoin sitten!

    VastaaPoista