perjantai 4. syyskuuta 2015

Raksakuulumisia - edistymistä ja kodinkonesäätöä

Tällä viikolla olemme saaneet keittiön hyvälle mallille. Saarekepuoli alkaa olla sokkelia vaille kasattuna, mutta toinen seinämä on vielä hieman kesken. Kodinkoneet ovat aiheuttaneet pientä stressin poikasta ja toivottavasti ensi viikolla olisi paikoillaan ne oikeat koneet.

Kaksi päivää ennen kodinkoneiden toimitusta soitetaan, että meidän valitsemaa pakastinta ei saa enää kuin rosterisena eikä oikein vastaaviakaan tuotteita ole. Pieni paniikki iski, koska myös keittiön toimitus oli kahden päivän päästä ja aikaa mittamuutoksille ei olisi. Aloin välittömästä etsimään netistä, etteikö oikeasti mitään vaihtoehtoa löytyisi ja löytyihän se. Alunperin kylmälaitteet piti olla Siemensin ja löysin vastaavat Boschin laitteet ja myös kodinkonetoimittaja löysi pitkän selvittelyn jälkeen kyseisen laitteen meille. 

Kodinkoneet saapuivat tai osa niistä. Koska laitteet tulivat suoraan Ruotsista, oli toimituksessa alkuperäisen suunnitelman mukainen jääkaappi. Pakastin puuttui ja sovittiin, että uusi pakastin ja jääkaappi tulee perästä ja samalla viedään toinen jääkaappi pois. Toimituksesta puuttui myös mikro. Muutaman päivän päästä saimme ilmoituksen, että mikrosta on tullut uusi malli ja siksi tulee myös myöhemmin. Ei siinä mitään, mutta uuni ja mikro oli valittu yhtenäisen ulkomuodon mukaan. Soitto liikkeeseen ja nyt vaihtuu sitten uunikin uuteen malliin. Sovittiin toimituspäivä näille uusille laitteille ja samalla ylimääräisten pois viemisestä. Ennen tätä sovittua päivää tulee soitto kuljetusfirmasta, että meille olisi tulossa mikro. Mikro tuli, mutta ei alunperin tilattu eikä uusikaan malli siitä. Kukaan ei tiedä mikä mikro tämä on. Josko meille ensi viikolla olisi ne oikeat laitteet vihdoin ja viimein ja nämä muut viety pois :D


Sähkömies on saanut asenneltua jo suuren osan pistorasioista, katkaisimista ja yleisvalaisimista. Myös väliovet saimme eilen. Kummasti toi taas uutta ilmettä tulevalle kodille. Parissa huoneessa on tapetoitu ja ovat listoja vaille valmiita.Sain toisen vessan maalattua ja sävy on siitä metka, että hyvässä luonnonvalossa se on juuri hyvä, mutta heti iltojen hämärtyessä alan kuitenkin miettimään, onko sävy liian räikeä. Ilme toki muuttuu vielä kalusteiden myötä ja kyllä sitä väriäkin pitää olla :)
Ulkopuolellakin on edistymistä. Peltityöt valmiita ja ulkovalaisimet paikoillaan. Talonumero siirrettiin loppujen lopuksi sinistä pintaa vasten.

Aida jaksaa ihmetellä lampaitaEi kommentteja:

Lähetä kommentti