...tai sitruunapiirakkaa. Rapean kuoren sisällä on pehmeä ja sopivan kirpsakka täyte. Käytin piiraassa raakaruokosokeria, mutta sokerin voi vaihtaa tavalliseen sokeriin, jolloin täytteestä tulee enemmän sitruunankeltainen :)
22 cm korkeareunainen vuoka
taikina
150 g kylmää voita
200 g vehnäjauhoja
30 g raakaruokosokeria
ripaus suolaa
30 g maitoa
- sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään vähintään 30 minuutiksi
täyte
160 g kananmunia
350 g raakaruokosokeria
- vatkaa kevyesti
- sulata ja lisää
20 g maizenaa
- yhdistä ja lisää
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
- yhdistä ja lisää
3 sitruunaa kuorittuna ja fileoituna
- lisää kuoriraaste ja hedelmäliha siivuina
- kauli noin kolmasosa taikinasta vuoan kokoiseksi ympyräksi piiraan kanneksi
- kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi siten, että taikina nousee hieman vuoan reunoista yli
- aseta taikinapohja vuokaan ja kaada täyte päälle
- aseta kansi varovasti täytteen päälle ja käännä reunoja kannen päälle
- nipistä raunat kiinni kanteen
- paista 180 °C noin 40 minuuttia
♥ ♥ ♥
Kuulostaa tosi hyvältä! Voisin kokeilla yllättää sitruunarakkaan mieheni :D Mietin vaan noita grammamääriä esim. munien suhteen. Osaisitko neuvoa tällaiselle kotikokille?
VastaaPoistaKananmunissa riippuu, minkä kokoisia munia käyttää. Ohjeen määrä on noin 3 kpl M-kokoisia kananmunia :) Pakettien kyljestä pitäisi löytyä aina koko ja sen kokoluokan painohaarukka.
PoistaGooglella löytyy useita muuntotaulukoita leivontaan, joissa on listattuna eri raaka-aineita grammoissa ja deseissä.
Ok! Kiitos :) Google siis käyttöön!
Poista