Runebergin päivä lähestyy ja päätin hieman muokata vanhaa reseptiä. Tortut saivat taikinaan mausteeksi appelsiininkuorikuutioita sekä ripauksen kardemummaa.
noin 12 torttua
taikina
200 g voita huoneenlämpöisenä
90 g sokeria
70 g fariinisokeria
- vaahdota
- lisää yksitellen ja vatkaa hyvin sekaan
30 g mantelirouhetta
30 g appelsiininkuorikuutioita
70 g kaurakeksimurua
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
- yhdistä kuivat aineet
- lisää vuorotellen kuivien aineiden kanssa
- mausta taikina ja sekoita varovasti
- jaa taikina voideltuihin vuokiin ja paista 175 °C noin 20-25 minuuttia
- kumoa ympäri ja anna jäähtyä
kostutusliemi
500 g vettä
125 g sokeria
30 g appelsiinimehua
rommia oman maun mukaan
- mittaa kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut
- anna jäähtyä
- kasta tortut kokonaan nopeasti liemeen
koristeluun
tomusokeri-vesiseosta
- pursota renkaat torttujen päälle
- täytä renkaat hillolla
♥ ♥ ♥
Tosi hienoja runebergejä:)
VastaaPoista