torstai 29. tammikuuta 2015

Mehevät Runebergin tortut


Runebergin päivä lähestyy ja päätin hieman muokata vanhaa reseptiä. Tortut saivat taikinaan mausteeksi appelsiininkuorikuutioita sekä ripauksen kardemummaa.


noin 12 torttua

taikina
200 g voita huoneenlämpöisenä
90 g sokeria
70 g fariinisokeria
  • vaahdota
2 suurta kananmunaa huoneenlämpöisenä
  • lisää yksitellen ja vatkaa hyvin sekaan
220 g vehnäjauhoja
30 g mantelirouhetta
30 g appelsiininkuorikuutioita
70 g kaurakeksimurua
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
  • yhdistä kuivat aineet
100 g kermaa
  • lisää vuorotellen kuivien aineiden kanssa
2-5 tippaa karvasmanteliaromia
  • mausta taikina ja sekoita varovasti
  • jaa taikina voideltuihin vuokiin ja paista 175 °C noin 20-25 minuuttia
  • kumoa ympäri ja anna jäähtyä


kostutusliemi
500 g vettä
125 g sokeria
30 g appelsiinimehua
rommia oman maun mukaan
  • mittaa kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut
  • anna jäähtyä
  • kasta tortut kokonaan nopeasti liemeen


koristeluun
tomusokeri-vesiseosta
  • pursota renkaat torttujen päälle
vadelmahilloa
  • täytä renkaat hillolla





1 kommentti: