maanantai 17. marraskuuta 2014

Puolukka-suklaa cupcake



Pääsin Blogiringin kautta mukaan Meiran kampanjaan testailemaan leivonta- ja koristelutuotteita sekä erilaisia pähkinöitä ja pähkinäjauheita. Osa tuotteista olikin minulle ennestään tuttuja ja osa taas sellaisia, joita en ollut vielä aikaisemmin kokeillut. Esimerkiksi hasselpähkinäjauhetta olen usein hypistellyt kaupassa, mutta oli vielä jäänyt kokeilematta sen käyttöä. Hasselpähkinäjauheesta sai todella herkullisen gluteenittoman pohjan hyydykekakkuun. Suosittelen testaamaan :)

Nyt sain tehtäväkseni käyttää koristeluun vasta kauppojen hyllyille ilmestyneitä Meiran uusia värikkäitä suklaanappeja. Suklaanapit ovat todella monikäyttöisiä ja niitä voi käyttää monenlaiseen koristeluun. Itse kokeilin nappeja erilaisten kuppikakkujen koristeluun. Tein jouluisia sekä hieman lapsenmielisiä koristeluvaihtoehtoja. Napeilla voi koristella myös pikkuleipiä ja näin joulun alla ovatkin oivia piparkakkujen sekä piparkakkutalojen koristeluun. Vain mielikuvitus on rajana!




12 kuppikakkua

taikina
215 g sokeria
130 g vehnäjauhoja
35 g tummaa kaakaojauhetta
¾ tl leivinjauhetta
¾ tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja sekoita
1 iso kananmuna
115 g crème fraîchea
55 g rypsiöljyä
  • lisää ja sekoita
120 g kiehuvaa vettä
  • lisää taikinaa koko ajan sekoittaen
90 g jäisiä puolukoita
  • kääntele sekaan
  • laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin
  • vuoat täyttyvät hieman yli puoleen väliin
  • paista 180 °C noin 15-18 minuuttia
puolukkahilloa
  • pursota hillotyllan avulla hillosydän vielä lämpimien kuppikakkujen keskelle

kuorrute
120 g voita huoneenlämpöisenä
60 g tuorejuustoa
  • vatkaa kuohkeaksi
400 g tomusokeria
  • lisää kahdessa erässä ja vaahdota hyvin
60 g kookoskermaa
1 rkl vaniljasokeria
  • lisää ja sekoita hyvin
  • käytä kuorrute sellaisenaan pursottaen tai levittäen kuppikakkujen päälle
  • voit myös värjätä kuorrutteen tummalla kaakaolla ruskeaksi tai elintarvikeväreillä haluamasi väriseksi

koristeluun
Meiran värikkäitä suklaanappeja
Candy Melts -nappeja
tummia täytekeksejä
sokerimassaa/marsipaania
kookoshiutaleita



Pöllöjä varten kuorruta kuppikakut kaakaolla värjätyllä kuorrutteella. Halkaise puukon avulla täytekeksit silmiksi ja asettele suklaanapit silmiin ja nokaksi. Kirjavia kuppikakkuja varten pursota tai levitä värjäämätön kuorrute ja ripottele pinnalle hieman kookoshiutaleita. Sulata Candy melts -nappeja ja levitä ohueksi levyksi leivinpaperille. Ripottele päälle rouhittuja ja kokonaisia suklaanappeja ennen jähmettymistä. Taita jähmettyneestä levystä palasia koristeeksi.


Kransseja varten levitä värjäämätöntä kuorrutetta kuppikakkujen pinnalle. Värjää osa kuorrutteesta vihreäksi ja pursota tähtityllan kanssa kranssit. Asettele punaisia suklaanappeja koristeeksi ja tee vielä sokerimassasta tai marsipaanista pieni rusetti. Misteleitä varten pursota tai levitä värjäämätöntä kuorrutetta ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Tee mistelin lehdet sokerimassasta tai marsipaanista ja asettele suklaanappeja marjoiksi.



http://www.blogirinki.fi/

Yhteistyössä Meira

6 kommenttia:

  1. Ihania nuo pöllöt! Hauska keksintö halkaista täytekeksit silmiksi. Eipä olisi tullut mieleen:)

    VastaaPoista
  2. Hauskan näkösiä! Ja vaikka en ensinkää oo Jouluihimine, ni nuo jouluset muffarit o älyttömän söpöjä!

    VastaaPoista
  3. Miten kauniita! Joulumuffarit oikein erityisen söpöjä :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille :) Itse olen taas todella jouluihminen ja harmittaa, kun nyt menee joulu hieman ohi muuton vuoksi. Ei oikein jaksa somistaa kotia joulukoristeilla ja kuusikin jää hankkimatta, kun muutto on niin pian joulun jälkeen. Pitää sitten edes leipoa suloisia joululeivonnaisia :)

    VastaaPoista
  5. Voi miten ihnia noi pöllöt! :) Heti tuli mieleen että näitä voisi hieman eri värissä tehdä esim lastenkutsuille tms :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisivat varmasti suloinen ryhmä eri väreissä :)

      Poista