Tämä pirtsakan värinen punajuurileipä tuo hieman väriä pimeään syksyyn. Pähkinät tuovat hieman rouskuteltavaa muuten pehmeään ja mehevään leipään.
2 leipää
esitaikina
2 g tuorehiivaa
70 g vettä
70 g vehnäjauhoja
- mittaa kulhoon ja sekoita hyvin sekaisin
- peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä noin 12 tuntia
taikina
175 g vettä
75 g punajuurimehua
15 g tuorehiivaa
30 g hunajaa
75 g hienoja ruisjauhoja
325 g vehnäjauhoja
125 g karkeaksi raastettua punajuurta
- mittaa ainekset esitaikinan kanssa yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 12 minuuttia
- lisää ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia
- rouhi karkeaksi rouheeksi ja lisää
- vaivaa sen verran, että pähkinät sekoittuvat taikinaan
- peitä kulho ja anna taikinan levätä 90 minuuttia
- jaa taikina kahteen osaan ja leivo leiviksi
- työtaso kannattaa suojata esimerkiksi leivinpaperilla, jotta punajuuri ei värjää sitä
- nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille ja kohota hyvin
- paista 200 °C 30-35 minuuttia
♥ ♥ ♥
Ihana leipä! Laitampa mielen päälle. :)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä testaamaan :)
PoistaNo onpa herkullisen näköstä!
VastaaPoista