torstai 7. elokuuta 2014

Vaniljainen marjakakku



Tämän kakun askartelin itselleni syntymäpäivänäni. Kakussa yhdistyy sievästi charlotte russe sekä prinsessakakku. Täytteenä kakussa on kermainen vaniljamousse ja tuoreita mansikoita sekä kääretortun välissä on vadelmahilloa. Kääretortusta jäi pieni pätkä käyttämättä kakkuun.


20 cm reuna-/irtopohjavuoka

kääretorttu
215 g kananmunia huoneenlämpöisenä
190 g sokeria
  • vaahdota
160 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon
1 rkl vettä
  • lisää varovasti taikinaan
  • vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille
  • paista 250 °C noin 5 minuuttia
  • kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle, jolle on siroteltu hieman sokeria
  • irrota paistopaperi ja anna pohjan jäähtyä vain pieni hetki
noin 300 g vadelmahilloa tai -marmeladia
  • levitä vielä lämpimän pohjan päälle, kääri rullalle ja anna jäähtyä
  • leikkaa kääretortusta 1-1½ cm paksuisia siivuja
  • asettele ensin siivuja tiiviisti pystyyn vuoan reunoille ja tämän jälkeen pohjalle mahdollisimman tiiviisti

vaniljamousse
65 g vispikermaa
1 vaniljatanko
  • mittaa kerma kattilaan ja raaputa joukkoon vaniljatangon siemenet, jätä myös tanko kattilaan
  • kiehauta ja poista tanko
3 liivatelehteä
  • lisää liotetut liivatteet kuumaan kermaan ja sekoita
200 g tuorejuustoa
80 g créme fraîchea
110 g sokeria
  • yhdistä ja vispaa tasaiseksi
  • kaada sekaan lämmin kerma-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
200 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele sekaan
tuoreita mansikoita
  • pilko ja lisää mousseen
  • kaada mousse kääretortuilla vuorattuun vuokaan
  • täytteen tulisi tulla samaan tasoon reunan kääretorttujen kanssa
  • peitä kelmulla ja nosta kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään
  • kumoa kakku tarjoiluvadille
40 g voita huoneenlämpöisenä
20 g tomusokeria
1 tl maitoa
  • yhdistä ja vaahdota kreemiksi
  • levitä kakun pinnalle ohut kerros kreemiä tai vaihtoehtoisesti voit käyttää ohuen kerroksen vadelmamarmeladia kreemin tilalla
noin 125 g vaaleanpunaista marsipaania
  • kauli ohueksi pyöreäksi levyksi ja leikkaa kakun pinnan kokoinen ympyrä
  • asettele kakun päälle
  • koristele kakku esimerkiksi tuoreilla marjoilla






2 kommenttia:

  1. On hauska ja erilainen russe :) Tätä täytyy ehkä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kiva, hieman erilainen toteutus. Oikein onnistunut! :)

    VastaaPoista