sunnuntai 10. elokuuta 2014

Herukka-frangipane



Kävimme tontilta keräämässä loputkin punaherukat talteen ja osasta oli leivottava ihanan mehevä frangipane-piirakka. Kirpsakat herukat sopivat hyvin makeaan mantelitäytteeseen. Loput tästä marjaerästä soseutin ja paseerasin sileäksi pyreeksi pakkaseen.


24 cm pyöreä / 12x34 cm suorakaiteen muotoinen irtopohjainen piirakkavuoka

muropohja
110 g vehnäjauhoja
45 g tomusokeria
20 g mantelijauhetta
tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
90 g voita
1 pieni kananmuna
  • sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
  • painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
mustaherukkahilloa
  • levitä ohut kerros pohjalle


frangipane
80 g voita huoneenlämpöisenä
90 g tomusokeria
  • vaahdota
110 g kananmunaa
  • lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin sekaisin
90 g mantelijauhetta
23 g vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää
70 g crème fraîchea
  • lisää
  • levitä täyte pohjan päälle
punaherukoita
  • ripottele päälle


mantelimuru
25 g voita huoneenlämpöisenä
30 g vehnäjauhoja
30 g sokeria
10 g mantelilastuja
  • sekoita kaikki aineet murumaiseksi seokseksi
  • ripottele piirakan päälle
  • paista 200 °C 30-40 minuuttia
  • tarjoa esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa





5 kommenttia:

  1. Hei! Ihastuin heti blogiisi, kauniita kuvia ja houkuttelevia ohjeita. Mukava idea tehdä piirakka suorakaiteen muotoiseksi:) Käy ihmeessä kurkkaamassa myös minun blogi http://antaapaivanpaistaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täytyypä käydä kurkkaamassa.

      Suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka on kyllä todella kiva. Tuo kivasti vaihtelua pyöreille piirakoille.

      Poista
  2. Ihana tuo frangipane-seos! Ja mustaherukkahillo pohjan päällä. Näyttää super-hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Hei! Tämä piirakka on mieheni ehdoton suosikki. Olen tehnyt yllä mainituilla täytteillä ja miehen ehdotuksesta kuningatarhillolla ja mustikoilla, NAM, NAM! Jostain syystä se tulee mulla aina yli tuosta suorakaiteen muotoisesta vuoasta, vaikka on samankokoinen kuin ohjeessa mainittu?!?
    t. Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompas kummaa, että tulee ylitse :/ Itsellänikin vuoka oli kyllä täynnä ja paiston aikana kohosi jonkin verran, mutta yli ei kuitenkaan tullut. Pinta painui paiston jälkeen hieman takaisin alas. Voit laskea reseptin vaikka ihan vähän pienempänä, jos tuntuu joka kerta kuohuvan yli reunojen.

      Poista