Tänäkin vappuna tuli leivottua possumunkkeja sekä miehelle tippaleipiä. Puolet possumunkeista tein possun pään muotoon ja loput perinteisen mallisia. Täytteenä omenahilloa ja vaniljaista jogurttitäytettä, nam.
noin 25-30 perinteistä possumunkkia
500 g maitoa kädenlämpöisenä
60 g tuorehiivaa
150 g sokeria
125 g voita huoneenlämpöisenä
50 g kananmunaa
10 g suolaa
10 g vaniljasokeria
1100 g vehnäjauhoja
- mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia
- anna levätä 30 minuuttia
- kauli taikinasta ohut noin 3 mm paksu levy ja leikkaa se 10x12 cm paloihin
- pursota palojen keskelle täytepötkö
- voitele toinen lyhyt reuna vedellä ja taita taikina kaksinkerroin siten, että täyte jää sisälle
- pyörittele jokaiseen kulmaan "nypylä"
- kohota hyvin
- kuumenna rasva padassa 180 °C ja paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeiksi
- nosta kypsät munkit hetkeksi ritilälle tai talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois
- pyörittele pinnalle sokeria
Hauskaa vappua kaikille!
♥ ♥ ♥
Nuo possumunkit on kyllä ihan parhautta :)
VastaaPoistaAurinkoista vappua!
Tosi söpöjä possumunkkeja =) Hauskaa Vappua!
VastaaPoistaOi, mitä herkkuja! Olinkin jo unohtanut että tippaleivätkin kuuluvat vappuun kun monessa blogissa on vaan munkkireseptejä näkynyt. Hauskaa Wappua! :)
VastaaPoista