sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Italialainen persikka-mascarponepiirakka


pohja
150 g vehnäjauhoja
60 g tomusokeria
5 rkl mantelijauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
125 g kylmää voita
1 kananmuna
  • sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • painele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
  • pistele pohja haarukalla, peitä foliolla ja levitä päälle herneitä
  • paista 200 °C asteessa 15 minuuttia, poista herneet ja folio ja jatka paistamista noin 5 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea


täyte
250 g mascarpone-juustoa
70 g tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
  • sekoita ainekset tasaiseksi massaksi
2 dl kermaa
  • vaahdota ja lisää
  • levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle
4 kypsää persikkaa (säilyke käy myös, jos ei tuoreita ole saatavilla)
  • kuori ja siivuta persikat
  • asettele siivut täytteen päälle
4 rkl aprikoosihilloa
  • kuumenna hillo ja sivele persikoille
  • anna piirakan tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti