sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Churrot

Vapaapäivän aamuna nautimme hieman erilaisen ja myöhäisen aamiaisen, tomaatti-juustotoastit sekä churroja kuuman kaakaon kera.



noin 24 kpl

2 ½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
½ tl suolaa
85 g voita
  • mittaa kattilaan kiehauta kunnolla
2 ½ dl vehnäjauhoja
  • lisää ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla kattilan ollessa liedellä, kunnes taikina on kiiltävää ja muodostaa pallon
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
  • vatkaa kevyesti ja lisää haaleaan taikinaan hyvin sekoittaen
  • laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa noin sormenpaksuinen reikä
rypsiöljyä
  • kuumenna öljy 180 °C
  • pursota muutama 10 cm pituinen pötkö kerrallaan paistumaan ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi
  • nosta ritilälle
sokeria
kanelia
  • kieputa vielä lämpimät churrot kaneli-sokerissa
  • tarjoa kaakaon kanssa tai dippaa suklaaseen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti