lauantai 23. joulukuuta 2017

Luukku 23: Omena-mallaslimppu



Mallaslimppu saa kivan lisän omenasta. Pieni raikas lisä muutoin makeaan limppuun. Taikinassa on omenamehua sekä omenaa paloina. Tänään leivotussa limpussa ehtii vielä hyvin maut tasaantumaan aaton ruokapöytään.


3 vuokaleipää

250 g kiehuvaa vettä
260 g kaljamaltaita
  • yhdistä yleiskoneen kulhoon ja anna liota noin tunnin ajan
500 g omenamehua
50 g tuorehiivaa
450 g tummaa siirappia
1000 g vehnäjauhoja
  • lisää kulhoon ja vaivaa noin 15 minuuttia
25 g hienoa merisuolaa
100 g omenaa kuutioituna
  • lisää ja vaivaa vielä 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä 20 minuuttia
  • kumoa jauhotetulle alustalle ja jaa kolmeen osaan
  • leivo limpuiksi ja nosta voideltuihin leipävuokiin
  • kohota hyvin ja paista 200 °C noin 35 minuuttia, poista vuoista ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti