Mallaslimppu saa kivan lisän omenasta. Pieni raikas lisä muutoin makeaan limppuun. Taikinassa on omenamehua sekä omenaa paloina. Tänään leivotussa limpussa ehtii vielä hyvin maut tasaantumaan aaton ruokapöytään.
3 vuokaleipää
250 g kiehuvaa vettä
260 g kaljamaltaita
- yhdistä yleiskoneen kulhoon ja anna liota noin tunnin ajan
50 g tuorehiivaa
450 g tummaa siirappia
1000 g vehnäjauhoja
- lisää kulhoon ja vaivaa noin 15 minuuttia
100 g omenaa kuutioituna
- lisää ja vaivaa vielä 5 minuuttia
- anna taikinan levätä 20 minuuttia
- kumoa jauhotetulle alustalle ja jaa kolmeen osaan
- leivo limpuiksi ja nosta voideltuihin leipävuokiin
- kohota hyvin ja paista 200 °C noin 35 minuuttia, poista vuoista ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti