maanantai 18. joulukuuta 2017

Luukku 18: Kanelilatte



Kylminä pakkaspäivinä on ihanaa käpertyä takkatulen lämpöön tai viltin alle sohvan nurkkaan ja nauttia kuumia juomia. Tässä latessa maistuu jouluinen kaneli. Mitä pidempään juomaa jaksaa hauduttaa, sen vahvempi kanelin maku on.


2 mukillista

4 dl täysmaitoa
1 rkl vaahterasiirappia
2 rkl fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
1 kanelitanko
  • mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
  • anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia
1 ¾ dl espressoa
  • jaa espresso kahteen mukiin
  • kaada päälle hautunut maitoseos
  • koristele kermavaahdolla ja ripauksella kanelia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti