Pitkästä aikaa tuli lomalla leivottua pataleipää. Hääpäivän kunniaksi nautimme kunnon aamiaisen terassilla kaikessa rauhassa. Pataleipä oli oiva vaihtoehto leiväksi, kun leivän noustessa ja paistuessa ehti hyvin valmistella kaiken muun.
1 leipä
400 g vehnäjauhoja
20 g polentaa
8 g hienoa merisuolaa
¼ tl kuivahiivaa
- mittaa kulhoon ja sekoita
100 g kuivattuja aprikooseja kuutioituna
320 g vettä
- lisää ja sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa
- peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 12-18 tuntia
- kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kääntele reunoja keskelle, kunnes taikina on siisti pallo
- nosta kohoamaan jauhotetun keittiöpyyhkeen päälle saumapuoli alaspäin ja anna kohota kaksinkertaiseksi
- laita kannellinen pata kylmään uuniin ja kuumenna uuni padan kanssa 225 asteeseen
- kumoa kohonnut leipä varovasti kuuman padan sisään, nosta pata takaisin uuniin ja paista kannen alla 30 minuuttia
- poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia
- kumoa kypsä leipä padasta ja anna jäähtyä
♥ ♥ ♥
Herkullisen näköinen leipä!
VastaaPoista