tiistai 7. kesäkuuta 2016

Hedelmäinen pataleipä



Pitkästä aikaa tuli lomalla leivottua pataleipää. Hääpäivän kunniaksi nautimme kunnon aamiaisen terassilla kaikessa rauhassa. Pataleipä oli oiva vaihtoehto leiväksi, kun leivän noustessa ja paistuessa ehti hyvin valmistella kaiken muun.


1 leipä

400 g vehnäjauhoja
20 g polentaa
8 g hienoa merisuolaa
¼ tl kuivahiivaa
  • mittaa kulhoon ja sekoita
40 g manteleita rouhittuna
100 g kuivattuja aprikooseja kuutioituna
320 g vettä
  • lisää ja sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa
  • peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 12-18 tuntia
  • kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kääntele reunoja keskelle, kunnes taikina on siisti pallo
  • nosta kohoamaan jauhotetun keittiöpyyhkeen päälle saumapuoli alaspäin ja anna kohota kaksinkertaiseksi
  • laita kannellinen pata kylmään uuniin ja kuumenna uuni padan kanssa 225 asteeseen
  • kumoa kohonnut leipä varovasti kuuman padan sisään, nosta pata takaisin uuniin ja paista kannen alla 30 minuuttia
  • poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia
  • kumoa kypsä leipä padasta ja anna jäähtyä





1 kommentti: