Viikko sitten vietettiin Blogiringin kesäjuhlia, jonne oli järjestetty kakkubuffet yhteistyössä Dansukkerin kanssa. Halukkaat bloggaajat saivat leipoa kakkupöytään kakun ja pöydästä löytyikin yhteensä 7 upeaa ja herkullista kakkua. Oman kakun idea lähti kesästä ja kesän marjapiirakoista. Tein ohjeen kakun hieman suurempana juhliin. Lisää kuvia juhlista ja kakuista voi katsella Instagramissa #blogirinki #kakkumestari ja muista Blogiringin blogeista.
22 cm reunavuoka
pohja
150 g mantelimassaa huoneenlämpöisenä
75 g voita huoneenlämpöisenä
- vaahdota
15 g perunajauhoja
- yhdistä ja lisää vaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten
1 tl vaniljasokeria
- kääntele joukkoon
- kaada voideltuun vuokaan, tasoita ja paista 200 °C noin 12 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea
- anna jäähtyä
mustikkamousse
60 g sokeria
20 g glukoosisiirappia
20 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna 122 °C
- vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi samalla, kun sokeri kuumenee
- kaada kuuma sokeriseos joukkoon ohuena nauhana koko ajan vaahdottaen
- jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on paksua ja jäähtynyt haaleaksi
3 ½ liivatelehteä
50 g crème fraîchea
- sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa mustikkapyrettä
- lisää loput pyreestä ja crème fraîche keltuaisvaahtoon
- lisää kuuma liivateseos vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
- vaahdota ja kääntele joukkoon
- aseta jäähtyneen pohjan päälle 18 cm reunavuoka
- pursota marmeladirenkaat pohjalle pienemmän renkaan sisään
- kaada päälle mustikkamousse ja tasoita
- nosta kylmään hyytymään 2-4 tunniksi
kardemummamousse
75 g vispikermaa
- mittaa kattilaan
- riko siemeniä esimerkiksi leikkuulautaa vasten puukon kyljellä painaen ja lisää kattilaan
- keitä hiljalleen 5 minuuttia
- ota kattila liedeltä ja anna maustua kannen alla vielä 15 minuuttia
- siivilöi siemenet pois ja kuumenna kerma uudelleen kiehuvaksi
- sulata kuuman kerman sekaan
75 g crème fraîchea
2 ½ tl vaniljasokeria
100 g tomusokeria
- mittaa kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi
- lisää kuuma liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
- vaahdota ja kääntele joukkoon
- poista pienempi reunavuoka mustikkamoussen ympäriltä
- kaada kardemummamousse mustikkamoussen reunoille ja päälle
- tasoita pinta ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään
- koristele esimerkiksi mustikkamarmeladilla, kermavaahdolla, pensasmustikoilla, syötävillä kukilla, koristelugeelillä ja candy melts -koristeilla
Yhteistyössä Suomen Sokeri Dansukker
♥ ♥ ♥
Kääk miten herkullisen näköinen! Ihailinkin tätä jo instragramin puolella ja odottelin malttamattomana reseptiä, kiitos!!! Mistä olet ostanut kokonaisia kaardemummia?
VastaaPoistaVoi apua, mistäköhän tuon purkin olen aikoinaan ostanut! Uskoisin niitä löytyvän kyllä suuremmista marketeista sekä esimerkiksi Punnitse ja säästä -myymälöistä tai vastaavista :)
PoistaJa kiitos, kakkua kannattaa kyllä kokeilla :)
Vielä kysyisin että paseerasitko itse mustikoista siivilän läpi pyrettä vai ostitiko jostain valmista? :)
PoistaSulatin mustikoita pakkasesta ja soseutin vain sauvasekoittimella :) Mielestäni kaupoissa on myös valmista Bonne mustikkapyrettä hillohyllyillä.
PoistaHei, voiko pohjan korvata perunajauhopohjalla ?
VastaaPoistaPohjan voi ihan hyvin korvata muullakin pohjalla, myös keksipohja käy :) Hieman kakun makumaailma siitä muuttuu, mutta hyvää se edelleen on toisellakin pohjalla.
PoistaIhanan herkullinen kakku! Käytin kokonaisia kuorittuja kardemumman siemeniä ja hyvin toimivat myös. Laitoin vajaan ruokalusikallisen. Minulla ei ollut enää mustikoita, joten käytin Bonnien valmista pyrettä. Toimi hyvin, vaikka aika löysää, ehkä hieman enemmän kannattaa laittaa liivatetta, niin ei halkeile helposti. Kiitos jälleen kerran ihanista ohjeista!
VastaaPoistaKardemumman määrä on varmasti ollut oikein sopiva noin :) Itsekin olen välillä käyttänyt Bonnen valmiita pyreitä, ovat oiva vaihtoehto itse soseutetuille marjoille/hedelmille.
PoistaOsaisitko sanoa mitä nämä grammat ovat deseinä? Minulla ei ole vaakaa ja tahtoisin tätä kokeilla
VastaaPoistaGooglella löytyy useampia muunnostaulukoita leivontaan, joiden avulla voi laskea grammat deseiksi tai toisinpäin. Kermassa voi suunnilleen ajatella, että 1 dl = 100 g, mantelimassa, tuorejuusto ja ranskankerma on helppo arvioida pakkauksesta, kun niissä on pakettikoot grammoissa. Kananmunat lasketaan keskimäärin 1 muna = 60 g, josta valkuainen 40 g ja keltuainen 20 g. Toivottavasti pääset näillä alkuun :)
PoistaOn niin upean näköinen kakku ja ollut mielessä kokeilla sen tekoa monesti, mutta nyt hääpäiväksi päätin laittaa toimeksi. Kaikki vaiheet on selvitetty (mustikkamoussekin näytti mousselta, ensikertalainen sanoo jipii!). Mietin vaan että miten saat nuo kakun reunat niin siistiksi?
VastaaPoistaSulla on kyllä erittäin taitava esteettinen silmä, luomuksesi (sekä leivonnaiset että kuvat) on uskomattoman kauniita. Kiitos siis tästä kokonaisuudesta, suosikkiblogistani! T. Essi, lukija Ruotsin puolelta
Kiitos mukavasta viestistä :)
PoistaTeen moussekakut aina reunavuokaan. En käsittele vuokaa sen kummemmin vaan kasaan kakun siihen hyytymään. Ennen renkaan irroitusta kierrän reunat pienen paletin kanssa, jotta kakku irtoaa reunavuoasta ja nostan reunavuoan ylös. Nuo reunavuoat ovat todella käteviä varsinkin moussekakuissa, kun kakun voi kasata suoraan tarjoiluvadille eikä tarvitse poistaa pohjallisesta vuoasta. Itselläni käytössä säädettävät vuoat, joissa saa tehtyä monen kokoisia kakkuja.
Herkullista hääpäivää!
Monelleko sanoisit, että kakusta riittää, kun tarjolla on muutakin makeaa?
VastaaPoista