Syksyn piirakassa maistuu voissa paistetut kantarellit sekä kylmäsavustettu poro.
24 cm vuoka
pohja
100 g voita
200 g täysjyvävehnäjauhoja
¼ tl suolaa
1 keskikokoinen kananmuna
1 rkl kylmää maitoa
- mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
täyte
25 g voita
- sulata paistinpannulla
1-2 valkosipulin kynttä
- pilko sipuli ja lisää pannulle
- puserra joukkoon myös valkosipuli ja kuullota hetki
- pilko hieman pienemmiksi ja lisää pannulle
- paista seosta, kunnes kantarelleista on suurimmat nesteet haihtunut
- jätä hetkeksi jäähtymään
150 g crème fraîchea
150 g juustoraastetta
3 keskikokoista kananmunaa
150 g kylmäsavustettua pororouhetta
- mittaa kulhoon ja sekoita
- lisää paistettu sieniseos ja sekoita
pippuria
suolaa
- mausta seos ja kaada pohjalle
- paista 180 °C 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte on asettunut
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti