sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kantarelli-poropiirakka



Syksyn piirakassa maistuu voissa paistetut kantarellit sekä kylmäsavustettu poro.


24 cm vuoka

pohja
100 g voita
200 g täysjyvävehnäjauhoja
¼ tl suolaa
1 keskikokoinen kananmuna
1 rkl kylmää maitoa
  • mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille


täyte
25 g voita
  • sulata paistinpannulla
1 isohko sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
  • pilko sipuli ja lisää pannulle
  • puserra joukkoon myös valkosipuli ja kuullota hetki
200 g kantarelleja
  • pilko hieman pienemmiksi ja lisää pannulle
  • paista seosta, kunnes kantarelleista on suurimmat nesteet haihtunut
  • jätä hetkeksi jäähtymään
150 g kermaa
150 g crème fraîchea
150 g juustoraastetta
3 keskikokoista kananmunaa
150 g kylmäsavustettua pororouhetta
  • mittaa kulhoon ja sekoita
  • lisää paistettu sieniseos ja sekoita
persiljaa hienonnettuna
pippuria
suolaa
  • mausta seos ja kaada pohjalle
  • paista 180 °C 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte on asettunut




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti