torstai 4. syyskuuta 2014

Minttusuklaabrownie



Ihanan mehevä brownie, jossa reilusti minttua. Herrrkkua!


noin 20x30 cm vuoka

pohja
200 g tummaa suklaata
175 g voita
  • yhdistä ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoitellen
4 kananmunaa
250 g sokeria
  • vaahdota
  • lisää suklaa-voiseos vaahtoon ja sekoita
125 g vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti massaan
75 g maitosuklaata
75 g pätkis-patukoita
  • rouhi ja kääntele massaan
  •  kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita
  • paista 170 °C noin 25 minuuttia
  • anna jäähtyä täysin

minttukreemi
125 g voita huoneenlämpöisenä
225 g tomusokeria
  • vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
1-2 tl piparminttuaromia
  • lisää ja sekoita hyvin vaahtoon
  • levitä kreemi tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen brownien päälle
  • nosta kylmään ja anna kreemin kovettua

kuorrutus
125 g tummaa suklaata
1 rkl vaaleaa siirappia
  • yhdistä ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoitellen
  • kaada kovettuneen kreemin päälle ja levitä rennosti esimerkiksi lusikan avulla
  • ripottele halutessasi pinnalle strösseleitä, rouhittuja minttukarkkeja, suklaarouhetta tms




3 kommenttia:

  1. Pakkohan näitä on kokeilla. Ihanan näköisiä :)

    VastaaPoista
  2. Voiko kuorrutteen siirapin korvata vastaavalla määrällä voita? Näin köyhänä opiskelijana en haluaisi satsata siirappiin, jota ei näiden herkkujen lisäksi tule käytettyä =3

    VastaaPoista