torstai 5. kesäkuuta 2014

Banaani-suklaacookies



Tänään oli taas päivä, jolloin päätin leipoa kaapista pussien ja purnukoiden rippeitä pois. Sopivasti hedelmäkulhossakin nökötti kaksi pientä todella kypsää banaania. Aineksista syntyi pehmeitä banaani-suklaacookieseja. 

Ohjeessa olevan suklaarouheen voi päättää oman maun mukaan, mitä suklaata käyttää. Minulla oli melko tasaväkisesti tummaa, valkoista sekä maitosuklaata. Lisäksi pähkinärouheen tilalla käytin Wiener nougat -rouhetta.


noin 35 kpl

180 g voita huoneenlämpöisenä
110 g sokeria
85 g fariinisokeria
  • vaahdota
1 iso kananmuna
  • lisää ja sekoita hyvin
1 iso tai 2 pientä kypsää banaania
  • muussaa ja lisää
270 g vehnäjauhoja
75 g kaurahiutaleita
½ tl suolaa
½ tl soodaa
½ tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää
  • sekoita sekaisin
180 g suklaarouhetta
100 g (saksan)pähkinöitä rouhittuna
  • kääntele rouhitut suklaa ja pähkinät sekaan
  • nosta leivinpaperoidulle uunipellille noin golf-pallon kokoisia nokareita taikinaa
  • jätä riittävästi väliä, itse laitoin 9 nokaretta pellille
  • paista 180 °C noin 12-14 minuuttia tai kunnes alkavat ruskistua reunoilta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti