Tänään oli taas päivä, jolloin päätin leipoa kaapista pussien ja purnukoiden rippeitä pois. Sopivasti hedelmäkulhossakin nökötti kaksi pientä todella kypsää banaania. Aineksista syntyi pehmeitä banaani-suklaacookieseja.
Ohjeessa olevan suklaarouheen voi päättää oman maun mukaan, mitä suklaata käyttää. Minulla oli melko tasaväkisesti tummaa, valkoista sekä maitosuklaata. Lisäksi pähkinärouheen tilalla käytin Wiener nougat -rouhetta.
noin 35 kpl
180 g voita huoneenlämpöisenä
110 g sokeria
85 g fariinisokeria
- vaahdota
- lisää ja sekoita hyvin
- muussaa ja lisää
75 g kaurahiutaleita
½ tl suolaa
½ tl soodaa
½ tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
- yhdistä kuivat aineet ja lisää
- sekoita sekaisin
100 g (saksan)pähkinöitä rouhittuna
- kääntele rouhitut suklaa ja pähkinät sekaan
- nosta leivinpaperoidulle uunipellille noin golf-pallon kokoisia nokareita taikinaa
- jätä riittävästi väliä, itse laitoin 9 nokaretta pellille
- paista 180 °C noin 12-14 minuuttia tai kunnes alkavat ruskistua reunoilta
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti