sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Biscotti-Baileysjuustokakku



Avatut omenapyrepurkki ja biscotin makuinen Baileys sekä 15. vuosipäivä. Siitä se ajatus sitten lähti ja lopputulos oli varsin herkullinen :)


18 cm reunavuoka

pohja
100 g mantelimassaa
50 g voita huoneenlämpöisenä
  • vaahdota
75 g kananmunaa huoneenlämpöisenä
8 g tärkkelystä
  • yhdistä ja lisää vaahtoon koko ajan vatkaten
30 g manteleita rouhittuna
¼ tl kardemummaa
  • lisää
  • kaada vuokaan ja paista 175 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea
  • anna jäähtyä


täyte
250 g mascarponea
85 g tomusokeria
50 g omenapyrettä
  • yhdistä ja vispaa tasaiseksi massaksi
125 g biscotin makuista Baileys-likööriä
½ vaniljatangon siemenet
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
2 ½ liivatelehteä
  • lisää liotetut liivatteet kuumaan likööriin
  • lisää liivateseos juustomassaan ja sekoita tasaiseksi
2 dl vispikermaa
  • vaahdota ja lisää massaan
  • kaada massa jäähtyneen pohjan päälle
  • nosta kylmään hyytymään


omenahilloke
3 keskikokoista omenaa
  • kuori, poista siemenet ja kuutioi kattilaan
½ sitruunan mehu
¾ dl hillosokeria
1 kanelitanko ja/tai ripaus kanelia
1 ½ dl omenapyrettä
  • lisää kattilaan ja keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä
  • jäähdytä ja tarjoa kakun kanssa





3 kommenttia:

  1. oijoi, että osaa näyttää ja kuulostaa maukkaalta! Tätä on pakko joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Nam! Samantien herahti vesi kielelle, kun tämän kuvan näin. Ihana idea laittaa omenahilloke tuon kakun kaveriksi. Olen vasta perustanut oman blogini, käy kurkkaamassa jos ehdit :) http://keittioavecamour.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena sopi kyllä hyvin tähän makumaailmaan :)

      Kivalta vaikuttaa blogisi, pitää myöhemmin kurkkailla uudestaan. Onnea kisaan!

      Poista