perjantai 19. heinäkuuta 2013

Toscapiirakka



Perinteinen toscapiirakka pienillä lisämausteilla. Taikinan sekaan pilkoin viimeiset raparperin varret. Lisäksi levitin itse tehtyä punaherukkahilloa piirakan pinnalle ennen toscakuorrutteen levitystä. Nämä toivat kivaa kirpsakkuutta makean toscan rinnalle :) Paistoin piirakat annosvuoissa.


noin 24 cm vuoka

pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl raakasokeria
  • vaahdota
1 ½ dl maitoa
150 g voita
  • lämmitä, kunnes voi on sulanut
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet
  • lisää vuorotellen kuivat aineet ja lämmin maito-voiseos
  • kaada voideltuun vuokaan ja paista 200 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on sen verran kypsä, että toscakuorrute pysyy pinnalla


toscakuorrutus
150 g voita
  • mittaa kattilaan ja sulata
1 dl raakasokeria
1 dl ruokosokerisiirappia
200 g mantelilastuja
  • lisää ja keitä hetki
½ dl vehnäjauhoja
½ dl maitoa
  • lisää ja kiehauta
  • levitä kuorrutus melkein kypsän pohjan päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja pinta kauniin ruskea






2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä! Minunkin piti tehdä raparperinen toscapiirakka tänään, mutta joku oli tuhonnut mantelilastupussit.. Tuloksena oli sitten peruspiirakka kauratoscalla. Hyvää sekin, mutta kyllä tätä mantelista toscaversiotakin pitää joskus vielä koittaa :)

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka herkullisen näköistä. Itse pidän valtavasti toscapiirakasta. :)

    VastaaPoista