Perinteinen toscapiirakka pienillä lisämausteilla. Taikinan sekaan pilkoin viimeiset raparperin varret. Lisäksi levitin itse tehtyä punaherukkahilloa piirakan pinnalle ennen toscakuorrutteen levitystä. Nämä toivat kivaa kirpsakkuutta makean toscan rinnalle :) Paistoin piirakat annosvuoissa.
noin 24 cm vuoka
pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl raakasokeria
- vaahdota
150 g voita
- lämmitä, kunnes voi on sulanut
2 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
- yhdistä kuivat aineet
- lisää vuorotellen kuivat aineet ja lämmin maito-voiseos
- kaada voideltuun vuokaan ja paista 200 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on sen verran kypsä, että toscakuorrute pysyy pinnalla
toscakuorrutus
150 g voita
- mittaa kattilaan ja sulata
1 dl ruokosokerisiirappia
200 g mantelilastuja
- lisää ja keitä hetki
½ dl maitoa
- lisää ja kiehauta
- levitä kuorrutus melkein kypsän pohjan päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja pinta kauniin ruskea
♥ ♥ ♥
Onpas herkullisen näköistä! Minunkin piti tehdä raparperinen toscapiirakka tänään, mutta joku oli tuhonnut mantelilastupussit.. Tuloksena oli sitten peruspiirakka kauratoscalla. Hyvää sekin, mutta kyllä tätä mantelista toscaversiotakin pitää joskus vielä koittaa :)
VastaaPoistaVoi kuinka herkullisen näköistä. Itse pidän valtavasti toscapiirakasta. :)
VastaaPoista