Pääsiäiseksi leivoin raikkaan hedelmäisen kakun. Kakku kätkee sisälleen mangohyytelöraidan sekä kookospannacottakerroksen. Kakku on myös gluteeniton.
18 cm reunavuoka
pohja
100 g mantelimassaa
50 g voita huoneenlämpöisenä
- vaahdota
8 g tärkkelystä
- yhdistä ja lisää vaahtoon koko ajan vatkaten
- kaada massa voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea
- anna jäähtyä
mangohyytelö
120 g mangopyrettä
1 ½ liivatetta
- kuumenna pyre ja lisää liotetut liivatteet
- kaada haluamasi muotoiseen foliolla vuorattuun vuokaan/muottiin ja laita pakkaseen
- hyytelöä on helpompi käsitellä jäisenä
kookospannacotta
2 dl kermaista kookosmaitoa
½ vaniljatanko halkaistuna
- mittaa kattilaan ja keitä 15 minuuttia
- poista vaniljatanko
1 ½ liivatetta
- lisää sokeri ja liotetut liivatteet kuumaan kookosmaitoon
- anna jäähtyä haaleaksi
- vaahdota ja lisää
- laita pohja tarjoilulautaselle ja aseta pohjan kokoinen tai hieman pienempi reunavuoka pohjalle
- kaada puolet kookosmoussesta vuokaan ja aseta jäinen mangohyytelö päälle
- kaada loput moussesta ja laita kylmään hyytymään
passionmousse
100 g tuorejuustoa
75 g créme fraîchea
40 g tomusokeria
- yhdistä aineet ja vatkaa kuohkeaksi
- kiehauta
- lisää liotetut liivatteet kuuman pyreen joukkoon ja lisää massaan
- vaahdota ja lisää massaan
- jos kakussa on pohjaa pienempi rengas kookosmoussessa, poista se ja aseta pohjan kokoinen reunavuoka paikoilleen
- kaada massa kookosmoussen päälle ja laita kylmään hyytymään
♥ ♥ ♥
Oi mikä ihana herkku <3 On varmasti hyvää!
VastaaPoistaTodella kaunis!
VastaaPoistaAivan älytömän kaunis kakkua ja reseptikin vaikuttaa niin hyvältä että tätä täytyy kyllä kokeilla.
VastaaPoistaAivan ihanan herkullinen ohje. Tykkään tällaisista raikkaan oloisista leivonnaisista. JA tuo pohja menee testiin. Inhoan sitä perus digestive-keksipohjaa. Oon aina tehny sokerikakkupohjaan, mutta tuo vaikuttaa hyvälle. :)
VastaaPoistaItsekään en oikein lämpene digestive-pohjalle. Jos teen keksipohjan, käytän kaurakeksejä taikka jos kakun makumaailma antaa periksi niin bastogne-keksejä. Ehdoton suosikki on kuitenkin tässäkin ohjeessa oleva masariinipohja. Ihanan pehmeä ja mehevä eikä tarvitse edes kostuttaa :)
PoistaKaunis! kiitos pohjan ohjeesta. Pitää joskus testata!
VastaaPoistaHei. Haluaisin tehdä tämän 24cm reunavuokaan, tuplaanko vai riittäisikö 1,5 kertaisena? Tykkään kyllä että korkeutta saisi olla joten tuleekohan ihan liikaa jos tuplaa reseptin suoraan? Nämä mousse kakkusi ovat aina olleet todella hyviä! Pohja siis on glut free joten tarkoittaako tuo tärkkelys mitä vain tärkkelystä, käykö e. maissi tai riisi?
VastaaPoistaRiippuu vuokasi korkeudesta. Jos se on n. 5cm niin 1,5 kertainen on varmaan aika passeli määrä. Jos taas korkeampi, tekisin hieman enemmän. Olen tänne http://pikkumurunen.blogspot.fi/2011/12/mustikka-vaniljamoussekakku.html kommentteihin sepustanut hieman tuota kertoimen laskemista :)
PoistaItse käytin perunajauhoja, maissi on myös ok.
Lisäkysymys. Ostatko nuo pyreet jostain vai teetkö itse ja jos teet niin miten? Kiitos jo edellistä vastauksesta! :)
VastaaPoistaPassionpyrettä ei taida saada kaupoista, sitä olen ostanut töistä. Muuten kauppojen hyllyiltä löytyy aika hyvä valikoima, yleensä ovat hillojen vieressä. Itse tekemällä ainakin passionista ja vadelmasta paseeraisin siemenet pois. Monesta muusta voi tehdä vain soseen sauvasekoittimella :)
Poista