24 cm
pohja
150 g vehnäjauhoa
60 g tomusokeria
25 g mantelijauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
125 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
- yhdistä kaikki aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi
- painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeuteen
- peitä foliolla ja laita päälle kerros kuivia herneitä
- paista 200 °C noin 10 minuuttia, poista folio ja herneet ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes pohja on kullanruskea
täyte
255 g sokeria
120 g voita
150 g kananmunia
3 sitruunan raastettu kuori ja mehu
20 g maizenaa/perunajauhoja
- mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes pulpahtaa
- siivilöi ja levitä pohjalle
- anna asettua kylmässä
marenki
155 g sokeria
50 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna 124 °C
15 g sokeria
- vaahdota sillä aikaa, kun vesi-sokeriseos lämpenee
- kaada kuuma sokeri ohuena nauhana marenkivaahtoon koko ajan vispaten
- vispaa keskinopeudella, kunnes marenki on jäähtynyt
- levitä tortun päälle ja ota väriä kaasupolttimen avulla
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti