lauantai 24. maaliskuuta 2012

Sitruuna-marenkitorttu


24 cm

pohja
150 g vehnäjauhoa
60 g tomusokeria
25 g mantelijauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
125 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
  • yhdistä kaikki aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi
  • painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeuteen
  • peitä foliolla ja laita päälle kerros kuivia herneitä
  • paista 200 °C noin 10 minuuttia, poista folio ja herneet ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes pohja on kullanruskea

täyte
255 g sokeria
120 g voita
150 g kananmunia
3 sitruunan raastettu kuori ja mehu
20 g maizenaa/perunajauhoja
  • mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes pulpahtaa
  • siivilöi ja levitä pohjalle
  • anna asettua kylmässä

marenki
155 g sokeria
50 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna 124 °C
85 g valkuaista
15 g sokeria
  • vaahdota sillä aikaa, kun vesi-sokeriseos lämpenee
  • kaada kuuma sokeri ohuena nauhana marenkivaahtoon koko ajan vispaten
  • vispaa keskinopeudella, kunnes marenki on jäähtynyt
  • levitä tortun päälle ja ota väriä kaasupolttimen avulla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti