keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Mansikkakakku triflen tyyliin


leivospohja:
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
  • vaahdota
½ dl maitoa
25 g voisulaa
  • lisää vaahtoon
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon
  • levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 °C noin 5 minuuttia


créme pâtissiére:
2 ½ dl maitoa
32 g sokeria
1 vaniljatanko halkaistuna
  • kiehauta kattilassa
3 keltuaista
32 g sokeria
20 g vehnäjauhoja 
  • sekoita nauhamaiseksi seokseksi ja lisää ohuena nauhana kuuman maidon sekaan koko ajan vatkaten
  • anna pulpahtaa 
  • ripottele pinnalle tomusokeria tai nokare voita, jotta ei tule kalvoa pinnalle
  • anna jäähtyä, poista vaniljatanko ennen käyttöä


trifle:
tuoreita mansikoita
kermavaahtoa
mansikkahilloa
créme pâtissiéreä
leivospohjaa
  • kasaa kulhoon kerroksittain ja nauti :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti