keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Luukku 6: Mustikkainen panna cotta



Tänä vuonna itsenäisyyspäivänä juhlitaan 100-vuotiasta Suomea. Juhla-aterian kruunaa tyylikkäät mustikkaiset panna cotat. Maku on runsaan mustikkainen ja ihanan raikas. Mustikka antaa myös kauniin värin.


4-5 annosta

panna cotta
4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
  • mittaa kerma kattilaan
  • halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kattilaan ja laita myös tanko kerman joukkoon
  • keitä hiljalleen 15 minuuttia
  • ota kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 10 minuuttia
90 g sokeria
  • poista vaniljatanko ja lisää sokeri
  • kuumenna uudelleen kiehuvaksi
2 liivatetta
  • lisää liotetut liivatteet ja sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet
150 g mustikoita soseutettuna
150 g maustamatonta jogurttia
  • lisää ja sekoita
  • aseta kulhot halutessasi kallelleen ja jaa massa kulhoihin
  • nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi

mustikkahilloke
150 g mustikoita
40 g hillosokeria
1 rkl sitruunamehua
  • mittaa kattilaan ja keitä muutama minuutti
  • jäähdytä hyvin ja jaa hyytyneiden panna cottien päälle
pensasmustikoita
keksimurua
  • koristele esimerkiksi mustikoilla ja keksimurulla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti