perjantai 7. helmikuuta 2014

Banaani-suklaakakku



Kahvikakut eivät ole oikein minun makuuni, mutta yksi suklainen kahvikakku on aina yhtä hyvää. Ohjeen olen napannut äitini arkistoista ja nyt hieman muuntelin ohjetta, kun oli pari banaania päässyt hieman turhan kypsäksi. Alkuperäisessä ohjeessa ei ole banaania eikä kuorrutetta vaan on perinteisempi kahvikakku. Banaanista tuli ihanasti lisää mehevyyttä jo ennestäänkin mehevään kakkuun.


20 cm vuoka

pohja
100 g kananmunia
75 g maitoa
  • sekoita
2 kypsää banaania
  • soseuta ja lisää tai puserra käsin suoraan sekaan
250 g sokeria
175 g vehnäjauhoja
10 g leivinjauhetta
20 g vaniljasokeria
40 g tummaa kaakaojauhetta
  • lisää ja sekoita
175 g voita
75 g vettä
  • kuumenna ja lisää
  • sekoita taikina nopeasti sekaisin ja kaada voideltuun vuokaan
  • paista 175 °C noin tunti tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa
  • kumoa ja anna jäähtyä


kuorrute
40 g voita huoneenlämpöisenä
80 g tuorejuustoa
120 g tomusokeria
5 g vaniljasokeria
10 g tummaa kaakaojauhetta
  • mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi
  • levitä jäähtyneen kakun päälle
  • ripottele pinnalle wiener nougat -rouhetta, suklaalastuja, pähkinöitä tms.





3 kommenttia:

  1. Banaani sopii kyllä suklaakakkuun tosi hyvin. Tämä näyttää ihanan mehevältä!

    VastaaPoista
  2. Hei voi ei kun nuo ovat grammoina kaikki ! tekisi mieli tehdä jo heti huomenna mutta en omista semmoista keittiö vaakaa jossa nuo voisi mitata ja 20 km lähimpää isoihin marketteihin eli en yhden vaa"n takia viittisi sinne lähtee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlen avulla löytyy useita muuntotaulukoita leivontaan, joissa on kerrottuna paljonko esim 1dl mitäkin raaka-ainetta painaa ja sen avulla on helppo muuntaa ohjeet deseihin, jos ei vaakaa löydy :)

      Poista