maanantai 10. heinäkuuta 2017

Raparperilimonadi



Raparperipuskat rehottaa jo toistamiseen ja satoa riittää. Pakastimessa alkaa olla jo riittävästi talven varalle, joten muut ohjeet kehiin. Ensimmäiseksi tämä ihana raparperilimonadi, joka vie kielen mennessään. Ihanan raikas kesäjuoma ja tuo väri! Jälleen jaksan ihastella punaisten raparperien antamaa väriä. Kuuman kesäpäivän päätteeksi on ihana istahtaa terassin reunalle ja nauttia lasi kotitekoista limonadia.


noin 1 ½ litraa limonadia

750 g raparperia
  • pilko kattilaan
1500 g vettä
  • lisää kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
  • keitä hiljalleen kannen alla 15 minuuttia, vältä sekoittamista
  • siivilöi seos ja painele esimerkiksi lusikan avulla suurimmat mehut raparpereista talteen
  • kaada mehu takaisin kattilaan
175 g sokeria (tai oman maun mukaan)
1 tl sitruunahappoa
  • lisää mehun joukkoon ja keitä, kunnes sokeri on sulanut
  • pullota kuumana puhtaisiin pulloihin ja jäähdytä
  • säilytä viileässä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti