Luukusta paljastuu jälleen yksi itse tehty makeinen. Näissä vaahtokarkeissa piilee pieni juju sillä ne ovat kieritelty kirpeässä sitruunahapolla maustetussa sokerissa. Ohjeesta riittää muotteihin tehtynä 24 pieneen palloon eli 48 puolipalloon sekä 8 suureen puolipalloon, josta saa tehtyä 4 suurta tikkaria. Vaihtoehtoisesti vaahtokarkit voi tehdä levynä 23x23 cm vuokaan.
öljyä
- öljyä tarvittavat muotit tai vuoka huolellisesti
2 rkl liivatejauhetta
- mittaa pyre pieneen kulhoon ja ripottele liivatejauhe sen pinnalle
- jätä odottamaan
165 g vettä
50 g glukoosisiirappia
- mittaa kattilaan ja kuumenna seos 120 °C
- vaahdota sillä välin, kun sokeriseos kuumenee
- kun sokeriseos on valmista, ota kattila liedeltä
- sekoita kuumaan sokeriin turvonnut pyre-liivateseos ja sekoita, kunnes liivate on sulanut
- kaada seos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vaahdottaen
¼ tl sitruunahappoa
- lisää ja jatka vaahdottamista muutama minuutti tai kunnes seos alkaa olla jämäkkää
- siirrä vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota voideltuihin muotteihin
- anna jähmettyä huoneenlämmössä muutama tunti
- poista muoteista ja yhdistä kaksi puolipalloa vastakkain tai leikkaa levy sopiviksi paloiksi öljytyllä veitsellä
- jos teet tikkareita, jätä puolipallojen väliin leveä jäätelötikku
sitruunahappoa
tippa pinkkiä pastaväriä
- kaada pieneen kuhoon sokeria ja lisää oman maun mukaan sitruunahappoa
- värjää pienellä määrällä elintarvikeväriä, hiero väri hyvin sekaisin
- kierittele vaahtokarkit sokerissa ja säilö ilmatiiviissä astiassa
♥ ♥ ♥
Ei tuu tehtyä kun aineet grammoina. Kun ei omista vaakaa.
VastaaPoista