keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Puolukkainen juustokakkublondies



Syksyn paras herkku!
Kanelilla ja puolukoilla maustettu juustokakkublondies on supermehevä ja superherkullinen. Toimii varmasti myös karpaloilla ja miksei omenallakin :) Vuokana voi käyttää mitä vain leivinpaperilla vuorattua uunivuokaa, jos et omista suorakaiteen muotoista kakkuvuokaa. Jos teet pyöreään vuokaan, halkaisijaltaan 22 cm riittää puolet taikinasta ja 24 cm vuokaan ohje kerrotaan 0,6.


noin 25x30 cm vuoka tai hieman suurempi

taikina
175 g voita huoneenlämpöisenä
400 g fariinisokeria
  • vaahdota
210 g kananmunia
  • lisää vähän kerrallaan koko ajan vatkaten
300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ tl suolaa
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää massaan
100 g pekaani ja/tai saksanpähkinöitä
  • rouhi karkeaksi rouheeksi ja kääntele taikinaan
  • levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan


juustotäyte
400 g tuorejuustoa
85 g sokeria
90 g kananmunia
1½ tl vaniljasokeria
  • yhdistä kaikki aineet ja sekoita hyvin
  • kaada taikinan päälle
  • kääntele lusikalla taikinaa ja juustotäytettä hieman sekaisin
100-150 g puolukoita
  • ripottele pinnalle
  • paista 175 °C noin 50 minuuttia
  • paistoaika on uunikohtainen ja jos haluat hieman vähemmän tahmean, paista pidempään
  • piirakka saa hieman hytkyä keskeltä, jos haluat sen jäävän tahmeaksi
  • jäähdytä hyvin ennen tarjoilua






12 kommenttia:

  1. Voi vitsit että näyttää herkulta! <3 Tämä pitääkin laittaa muistiin. :)

    VastaaPoista
  2. Mitäs jos jättää pähkinät pois, vaikuttaako muiden aineiden määrään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinät ei sinällään vaikuta taikinan koostumukseen eli ne voi jättää pois :)

      Poista
  3. Nam! Näyttää herkulliselta. :p

    VastaaPoista
  4. Säilyykö miten seuraavaan päivään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin säilyy, jos ei syö kaikkea :D Kannattaakin tehdä päivää ennen ja antaa olla kylmässä yön yli. Helpompi leikata, kun on kunnolla viileää :)

      Poista
  5. Tätä on pakko testata tulevana viikonloppuna synttäreille!:) jos teen uunipellillisen niin pitäisikö määrät tuplata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäni vuoka on noin puolet oman uunini pellistä eli tällöin tulisi tuplata ohje. Suosittelen kuitenkin mittaamaan oman uunisi pellin koon ja vertaamaan mittoja ohjeen vuokaan. Uuneja kun on eri leveyksillä ja pelleissäkin näin ollen kokoeroja :)

      Poista