tiistai 29. syyskuuta 2015

Apple crumble -juustokakku



Tästä ei syysherkku parane! Rapea kauramuru kätkee alleen omenaa ja ihanan pehmeän ja mausteisen juustokakun. Kakku on parhaimmillaan aikaisintaan seuraavana päivänä leipomisesta.


22 cm vuoka

pohja
135 g kaurakeksejä
1 ½ rkl fariinisokeria
  • mittaa tehosekoittimeen ja hienonna
50 g voita
  • sulata ja sekoita keksimurun kanssa
  • painele reuna-/irtopohjavuoan pohjalle

täyte
300 g philadelphia-juustoa
150 g crème fraîchea
  • mittaa kulhoon ja sekoita tasaiseksi ja notkeaksi massaksi
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 mm suolaa
3 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
2 ½ rkl maizenaa
  • lisää ja sekoita
¾ dl kermaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaista
  • lisää ja sekoita
  • kaada pohjalle
3 keskikokoista punaista omenaa (red delicious)
  • kuori ja poista siemenkodat
  • kuutioi ja ripottele juustomassan päälle

kauramuru
75 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 ¼ dl vehnäjauhoja
dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
  • mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita murumaiseksi seokseksi
  • ripottele kakun pinnalle
  • paista 200 °C 10 minuuttia
  • laske lämpö 160 °C ja paista noin 45-50 minuuttia
  • kakku saa hieman hytistä keskeltä
  • jäähdytä hyvin, kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä



10 kommenttia:

  1. Tämä meneekin hrtimtestaukseen! :)

    VastaaPoista
  2. Ooh, ihanan herkullinen varmasti.

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje! Voisitko kuitenkin täsmentää suolan määrän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 maustemitta suolaa ja maustemitta on 1 ml :)

      Poista
  4. Voi että näyttää herkulta, nam! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  5. Oi mitä herkkua! Otin heti reseptin talteen, menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  6. Ihanan kuuloinen ohje! Pakko ottaa ylös:) Tuossa kun lisätään munat ja kerma, niin sekoitetaanko ne vaan nopeasti sekaan, ei siis vaahdoteta mitään?
    T: pullahiiri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekoitetaan vain sekaan, ei vaahdoteta :)

      Poista
  7. Hei, voisiko tuon kauramurun vehnäjauhon korvata mantelijauholla ja/tai vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi korvata, mantelijauhe sopii varmasti todella hyvin :)

      Poista