perjantai 8. joulukuuta 2017

Luukku 8: Kirsikkakarkit



Jouluisin on ihanaa tehdä erilaisia makeisia itse ja antaa niitä herkkulahjoina tuttaville. Näitä hieman kirpeitä kirsikkakarkkeja tulee herkästi imeskeltyä itsekin ihan liikaa. 

Ohje kannattaa lukea ensin huolella läpi ja tehdä kaikki valmistelut valmiiksi ennen aloittamista. Työpisteen tulee olla hyvin valmisteltuna ennen kuin aloittaa karkkien teon. Katso valmiiksi kattila, silikonimatto tai öljytty leivinpaperi (silikoni parempi), öljytty paletti, öljytyt sakset, tomusokeria laakeassa astiassa ja kaikki raaka-aineet valmiiksi punnittuna. Kannattaa pitää vieressä lisäksi öljyttyä talouspaperia, jolla voi tarpeen mukaan pyyhkäistä palettiin/saksiin lisää öljyä.


50-60 kpl

215 g sokeria
120 g vettä
½ tl viinikiveä (cream of tartar)
  • mittaa kattilaan ja kuumenna sekoittamatta tasan 149 °C
  • ota heti kattila liedeltä ja kaada seos silikonimatolle/öljytylle leivinpaperille
muutama tippa kirsikka-aromia (LorAnn Oils)
2 tl sitruunahappoa
pieni määrä punaista elintarvikeväriä
  • ripottele kuuman sokerin pinnalle ja kääntele nopeasti sekaisin öljytyn paletin avulla
  • anna seoksen jäähtyä, kunnes sitä pystyy käsin työstämään
  • ota jostakin kohtaa massasta kiinni ja vedä "köydeksi"
  • leikkaa öljytyin saksin sopivan kokoisia paloja ja anna palojen tippua tomusokeriastiaan
  • anna palojen jäähtyä kokonaan tomusokeriastiassa ja kääntele paloihin kauttaaltaan sokeria




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti