perjantai 1. joulukuuta 2017

Luukku 1: Banoffee baked alaska



Kun kaksi herkkua lyödään yhteen, saadaan superherkku :) Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta löytyy banoffeen ja baked alaskan yhdistelmä. Tällä herkulla aloitellaan siis blogin kolmas joulukalenteri.


20 cm reunavuoka

pohja
150 g Bastogne-keksejä
50 g pekaanipähkinöitä
½ rkl fariinisokeria
  • mittaa tehosekoittimeen ja hienonna
50 g voita
  • sulata ja yhdistä muruseoksen kanssa
  • painele 20 cm reunavuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm korkeudelle

täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
ripaus suolaa
  • mausta kinuski ripauksella suolaa ja levitä keksipohjalle
1 litra vaniljajäätelöä
  • pehmitä hieman ja levitä kummuksi kinuskin päälle
  • nosta piiras pakastimeen ja tee seuraavat vaiheet juuri ennen tarjoilua

italialainen marenki
180 g sokeria
20 g glukoosisiirappia
75 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna sekoittamatta 124 °C
120 g valkuaisia
  • vaahdota pehmeäksi vaahdoksi samalla, kun sokeriseos kuumenee
  • kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan vaahdottaen
  • jatka vaahdottamista, kunnes marenki on jämäkkää ja jäähtynyt haaleaksi
2-3 banaania
  • siivuta ja lado piirakan päälle
  • levitä marenki rennosti koko piirakan päälle
  • paista uunissa 220 °C noin 4 minuuttia
tomusokeria
  • ripottele pinnalle ja tarjoile heti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti