Kun kaksi herkkua lyödään yhteen, saadaan superherkku :) Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta löytyy banoffeen ja baked alaskan yhdistelmä. Tällä herkulla aloitellaan siis blogin kolmas joulukalenteri.
20 cm reunavuoka
pohja
150 g Bastogne-keksejä
50 g pekaanipähkinöitä
½ rkl fariinisokeria
- mittaa tehosekoittimeen ja hienonna
- sulata ja yhdistä muruseoksen kanssa
- painele 20 cm reunavuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm korkeudelle
täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
ripaus suolaa
- mausta kinuski ripauksella suolaa ja levitä keksipohjalle
- pehmitä hieman ja levitä kummuksi kinuskin päälle
- nosta piiras pakastimeen ja tee seuraavat vaiheet juuri ennen tarjoilua
italialainen marenki
180 g sokeria
20 g glukoosisiirappia
75 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna sekoittamatta 124 °C
- vaahdota pehmeäksi vaahdoksi samalla, kun sokeriseos kuumenee
- kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan vaahdottaen
- jatka vaahdottamista, kunnes marenki on jämäkkää ja jäähtynyt haaleaksi
- siivuta ja lado piirakan päälle
- levitä marenki rennosti koko piirakan päälle
- paista uunissa 220 °C noin 4 minuuttia
- ripottele pinnalle ja tarjoile heti
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti