Perinteinen sokerikakkupohja

 


Tämä sokerikakkupohja on perinteinen vaalea kakkupohja esimerkiksi kermakakkuihin. Pohjan ohje on tehty periaatteella, että ensin punnitaan kananmunat ja sokerin ja jauhojen määrä on 0,7 x kananmunien määrä. Pohjan voi halutessaan maustaa vaniljasokerilla tai esimerkiksi raastetulla sitruunan-/appelsiininkuorella.


20 cm vuoka, kypsän pohjan korkeus noin 7 cm

220 g kananmunia huoneenlämpöisenä
155 g sokeria
  • vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
110 g vehnäjauhoja
45 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet ja kääntele varovasti vaahtoon
  • kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 45 minuuttia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti