maanantai 11. joulukuuta 2017

Luukku 11: Aroniamarmeladit



Syksyllä pyysin äitiäni keittämään heidän pihan aroniapensaan marjoista mehua. Aronia on paljaltaan melkoisen hapan, mutta soveltuu loistavasti leivontaan, makeisiin ja hilloihin. Aroniassa on todella kaunis ja vahva väri. Ensimmäiseksi mehusta syntyi nämä kauniin punaiset marmeladit.


24 pyöreää marmeladia tai 48 puolipalloa

325 g vettä
270 g sokeria
10 g jauhemaista agar agaria
  • mittaa kattilaan ja sekoita
  • kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 20 minuuttia
125 g makeuttamatonta aroniamehua
50 g omenapyrettä
  • lisää ja keitä vielä 5 minuuttia
½ tl sitruunahappoa
  • lisää ja sekoita
  • jaa pieniin silikonisiin puolipallomuotteihin
  • anna hetken jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi, kun marmeladimassa ei ole enää juoksevaa
  • poista hyytyneet marmeladit muoteista ja asettele ne leivinpaperin päälle tasainen pinta ylöspäin
  • anna marmeladien pinnan kuivahtaa 1-2 vuorokautta
siro-sokeria
  • yhdistä halutessasi kaksi puolipalloa yhteen ja kierittele sokerissa tai sokeroi puolipalloina



2 kommenttia:

  1. Kiva resepti. Aronia on minullakin yksi suosikeista, nykyiset pensaat ei vielä tuottaneet paljon satoa. Mutta ensi vuonna varmasti saadaan jo hyvä sato.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihana marja ja monikäyttöinen. Harva kuitenkaan hyödyntää pensasaitojensa satoa. Seuraavaksi kokeilulistalla on moussekakku ja ehkä glögikin voisi olla hyvää :)

      Poista