keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Luukku 13: Porkkana-fetapiirakka



Tämän ihanan aurinkoisen porkkana-fetapiirakan reseptin laadin syksyllä HerkkuLeivonta-lehteen. Osalle ohje saattaakin siis olla jo tuttu. Porkkanat ovat tietysti oman maan satoa. Piirakka on saanut hyvää palautetta, joten suosittelen kokeilemaan hieman erilaista suolaista piirakkaa joulun glögi-iltamiin.


24-26 cm vuoka

pohja
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
1 keskikokoinen kananmuna
1 rkl kylmää vettä
  • mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • painele taikina voidellun 24-26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille

täyte
2 kesäsipulia varsineen tai 1 tavallinen sipuli
  • hienonna ja laita kattilaan
5 ½ dl karkeaa porkkanaraastetta
1 pss (à 80 g) baby pinaattia
2 rkl öljyä
  • lisää kattilaan
  • kuullota seosta, kunnes pinaatti alkaa mennä kasaan ja sipuli on hieman pehmennyt
4 dl kuohukermaa
2 ½ dl juustoraastetta
  • ota kattila liedeltä ja lisää
1 pkt (à 200 g) fetajuustoa
  • murusta joukkoon
3 keskikokoista kananmunaa
pippurirouhetta
suolaa
  • lisää kananmunat ja mausta
  • kaada pohjalle ja paista 200 °C 35-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte on asettunut



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti