Tämän ihanan aurinkoisen porkkana-fetapiirakan reseptin laadin syksyllä HerkkuLeivonta-lehteen. Osalle ohje saattaakin siis olla jo tuttu. Porkkanat ovat tietysti oman maan satoa. Piirakka on saanut hyvää palautetta, joten suosittelen kokeilemaan hieman erilaista suolaista piirakkaa joulun glögi-iltamiin.
24-26 cm vuoka
pohja
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
1 keskikokoinen kananmuna
1 rkl kylmää vettä
- mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- painele taikina voidellun 24-26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
täyte
2 kesäsipulia varsineen tai 1 tavallinen sipuli
- hienonna ja laita kattilaan
1 pss (à 80 g) baby pinaattia
2 rkl öljyä
- lisää kattilaan
- kuullota seosta, kunnes pinaatti alkaa mennä kasaan ja sipuli on hieman pehmennyt
2 ½ dl juustoraastetta
- ota kattila liedeltä ja lisää
- murusta joukkoon
pippurirouhetta
suolaa
- lisää kananmunat ja mausta
- kaada pohjalle ja paista 200 °C 35-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte on asettunut
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti