torstai 21. joulukuuta 2017

Luukku 21: Puolukkaleipä



Leivo joulupöytään tai anna lahjaksi hieman erilaisempi leipä. Perinteisen saaristolaislimpun tai joululimpun sijaan myös tämä puolukkainen leipä sopii hyvin joulupöytään. Puolukka antaa leivälle kivan värin ja pähkinät rouskuteltavaa.


2 leipää

250 g vettä
15 g tuorehiivaa
420 g vehnäjauhoja
40 g ruisjauhoja
60 g hunajaa
120 g puolukoita
  • mittaa yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 15 minuuttia
10 g hienoa merisuolaa
100 g saksanpähkinöitä karkeana rouheena
  • lisää ja vaivaa vielä 5 minuuttia
  • peitä kulho ja anna taikinan levätä 1½-2 tuntia
  • kumoa taikina jauhotetullealustalle ja jaa kahteen osaan
  • muotoile pyöreiksi tai pitkiksi leiviksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille
  • kohota hyvin ja paista 200 °C noin 30 minuuttia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti