sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Lohi-rapuleivokset



Pienet suolaiset leivokset tuovat kivaa vaihtelua isoille voileipäkakuille. Leivokset on helppo valmistaa ja leivospohjasta voi leikata myös vielä pienempiä annospaloja sormisyötäväksi. Täytteen omena antaa kivan raikkauden leivokselle.


10 leivosta

pohja
noin 10 suurta siivua täysjyväpaahtoleipää

kostutus
¾ dl maitoa

täyte
100 g raputuorejuustoa
100 g crème fraîchea
  • mittaa kulhoon ja vispaa kuohkeaksi
75 g voileipäpikkelssiä
40 g hienonnettua sipulia
160 g perattua lämminsavulohta
150 g omenaa kuutioina (esim. Jonagold)
1 tl sitruunamehua
  • lisää ja sekoita
50 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele täytteeseen
mustapippuria
suolaa
  • mausta
  • vuoraa noin 15 x 22 cm vuoka kelmulla
  • leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja asettele puolet siivuista tiiviisti vuokaan siten, että koko pohja peittyy
  • kostuta kevyesti maidolla
  • kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi
  • asettele loput paahtoleivistä täytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi ja kostuta kevyesti
  • peitä kelmulla ja anna tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään


kuorrutus ja koristelu
50 g raputuorejuustoa
50 g crème fraîchea
  • mittaa kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi
  • kumoa leivoslevy vuoasta ja levitä kuorrute levyn pinnalle tasaisesti
  • siisti levyn reunat ja leikkaa paloiksi
korppujauhoja
kurkkua
katkarapuja
tilliä
  • koristele esimerkiksi kuvan mukaisesti





2 kommenttia:

  1. Upean näköinen ja varmasti herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Herkullisia ovat kyllä, itse pidän kovin tuosta kalan ja omenan yhdistelmästä. Toimii myös tonnikalan kanssa paremmin kuin hyvin tämä ohje.

      Poista