Vihreät kuulat ovat olleet tänä vuonna suosiossa mm. Jaffa-kekseissä ja joulutortuissa. Siitä se ajatus lähti luoda tämä kakku. Kakussa on blogini mehevä vaalea kakkupohja pienillä lisämausteilla, päärynähyytelö sekä täyteläinen suklaakuorrutus.
20 cm vuoka
pohja
340 g vehnäjauhoja
300 g sokeria
13 g leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ½ rkl vaniljasokeria
2 limen raastettu kuori
- mittaa kulhoon ja sekoita
265 g maitoa
120 g kananmunaa huoneenlämpöisenä
- lisää ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- kaada 20 cm vuokaan ja paista 170 °C noin 50 minuuttia
- käännä hieman jäähtynyt pohja ympäri ja anna jäähtyä täysin vuoan alla
päärynähyytelö
325 g päärynämehua (Juissi)
75 g sokeria
15 g limemehua
- mittaa kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi
- lisää liotetut liivatteet kuumaan mehuun ja sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet
vaaleanvihreää elintarvikeväriä
- mausta seos aromilla ja värjää pienellä määrällä elintarvikeväriä
- hyytelö saa olla melko voimakkaan makuinen, jotta maku ei huku suklaan alle
- kaada seos foliolla vuorattuun 20 cm vuokaan ja nosta kylmään hyytymään
kuorrutus
200 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
- rouhi kulhoon
- mittaa kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi
- kaada kuuma kerma suklaiden joukkoon ja sekoita kunnes suklaat sulavat
- anna kuorrutteen jäähtyä kunnes koostumus on riittävän paksu kakun pinnalle levittämiseen
- nosta jäähtynyt pohja tarjoiluvadille
- kostuta pohjaa mehulla
- levitä ohuen ohut kerros hedelmähilloa kakun päälle (liimaa hyytelön paikoilleen)
- poista hyytynyt päärynähyytelö varovasti vuoasta/foliosta ja aseta paikoilleen kakun päälle
- levitä suklaakuorrute kakun pinnalle ja reunoille
- koristele kakku ja säilytä viileässä
♥ ♥ ♥
Tosi kiva idea :)
VastaaPoistaKiitos :) Jotain oli pakko keksiä vihreistä kuulista, kun ovat niin pinnalla olleet tänä vuonna :D
Poista