pohja
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
- vaahdota
- lisää ja vatkaa hyvin
2 tl leivinjauhetta
- lisää
- lisää
- levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 180 °C 10 minuuttia
- vaahdota
1 tl vaniljasokeria
- lisää sokeri kahdessa erässä, vaahdota hyvin
- levitä marenki puolikypsän pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea ja rapea
- leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi
täyte
4 dl kermaa
- vaahdota ja mausta tomusokerilla ja vaniljalla oman maun mukaan
mustaherukoita
- käännä toinen puoli pohjasta marenkipuoli alaspäin ja levitä siihen hillo ja kermavaahto sekä ripottele päälle mustaherukoita
- nosta toinen puoli pohjasta kakun päälle marenkipuoli ylöspäin
- ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele
♥ ♥ ♥
Sain työkaveriltani Pinterestin kautta ohjeen tähän kakkuun ja tein sitä tänään. Ehdottomasti paras kakku minkä olen koskaan tehnyt!
VastaaPoistaKiitos selkeästä reseptistä ja kauniista kuvista :)
Brita-kakku on kyllä yksi parhaimmista kakuista :) Välissä toimii muutkin raikkaat marjat/hedelmät. Kesällä raparperi & mansikka yhdessä.
VastaaPoista