maanantai 21. marraskuuta 2011

Mustaherukka-brita


pohja
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
  • vaahdota
2 keltuaista huoneenlämpöisenä
  • lisää ja vatkaa hyvin
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
  • lisää
1 dl maitoa tai kermaa
  • lisää
  • levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 180 °C 10 minuuttia
2 valkuaista huoneenlämpöisenä
  • vaahdota
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
  • lisää sokeri kahdessa erässä, vaahdota hyvin
  • levitä marenki puolikypsän pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea ja rapea
  • leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi


täyte
4 dl kermaa
  • vaahdota ja mausta tomusokerilla ja vaniljalla oman maun mukaan
mustaherukkahilloa
mustaherukoita
  • käännä toinen puoli pohjasta marenkipuoli alaspäin ja levitä siihen hillo ja kermavaahto sekä ripottele päälle mustaherukoita
  • nosta toinen puoli pohjasta kakun päälle marenkipuoli ylöspäin
  • ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele




2 kommenttia:

  1. Sain työkaveriltani Pinterestin kautta ohjeen tähän kakkuun ja tein sitä tänään. Ehdottomasti paras kakku minkä olen koskaan tehnyt!

    Kiitos selkeästä reseptistä ja kauniista kuvista :)

    VastaaPoista
  2. Brita-kakku on kyllä yksi parhaimmista kakuista :) Välissä toimii muutkin raikkaat marjat/hedelmät. Kesällä raparperi & mansikka yhdessä.

    VastaaPoista