lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 6: Mustikkainen sitruunajuustokakku



Itsenäisyyspäivän kunniaksi katetaan pöytään sinivalkoinen kakku. Kakku saa kivan makuvivahteen turkkilaisesta jogurtista, joten kakku sopii loistavasti myös brunssipöydän jälkiruuaksi. 


22 cm reunavuoka

pohja
120 g kaurakeksejä
45 g voita
1 rkl fariinisokeria
  • hienonna keksit muruksi ja yhdistä sulatetun voin ja fariinisokerin kanssa
  • painele muruseos vuoan pohjalle
mustikkahilloa
  • pursota pohjalle hillorenkaat

täyte
175 g tuorejuustoa
135 g turkkilaista jogurttia
90 g tomusokeria
15 g juoksevaa hunajaa
1 ½ tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
  • mittaa kulhoon ja vispaa sekaisin
55 g puristettua sitruunamehua
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
3 ½ liivatelehteä
  • lisää liotetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja sekoita
  • kaada liivateseos ohuena nauhana massaan koko ajan sekoittaen
175 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele massaan
  • kaada massa pohjalle ja tasoita 
  • nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään
  • koristele esimerkiksi mustikkahillolla, kermavaahdolla, mustikoilla ja sitruunamelissalla





Tunnelmallista itsenäisyyspäivää!

6 kommenttia:

  1. Tosi kaunis kakku! Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Upea!taitaa tulla meidän joulukakuksi:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Kakku sopii varmasti myös joulupöytäänkin. Sopivan raikas ja kepeä maku jouluruokien jälkeen :)

    VastaaPoista
  4. Kakku hyytymässä.. Niin hyvä täyte, että kulho tuli nuoltua hyvinkin tarkkaan! Kiitos ohjeesta ja herkullista Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää joulua! Nauttikaa kakusta ja muistakin joulun herkuista :)

      Poista