keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Luukku 3: Rukiiset näkkileivät



Voit tehdä näkkileivät reikäleivän muotoon taikka leikata erikokoisia suorakaiteen muotoisia näkkileipiä kaulitusta taikinasta.


10 pyöreää näkkileipää

300 g kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
50 g siirappia
8 g hienoa merisuolaa
50 g vehnärouhetta
110 g hienoja ruisjauhoja
  • mittaa yleiskoneen kulhoon
  • sekoita hyvin ja anna olla huoneenlämmössä 30 minuuttia
250 g vehnäjauhoja
  • lisää ja vaivaa koneella noin 10 minuuttia
  • anna taikinan levätä 40 minuuttia
  • jaa taikina 10 osaan ja kauli jauhotetulla alustalla mahdollisimman ohuiksi kiekoiksi
  • kauli lopuksi näkkileipäkaulimella tai pistele esimerkiksi haarukalla
  • tee halutessasi keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla
  • nosta leivinpaperoiduille pelleille ja paista 250 °C noin 6 minuuttia tai kunnes reunat saavat kauniin värin





1 kommentti: