tiistai 2. joulukuuta 2014

Luukku 2: Vaniljavaahtokarkit



Pehmeät ja vaniljaiset vaahtokarkit ovat ihana herkku talvella, joita voi laittaa vaikkapa kuuman kaakaon pinnalle. Vaahtokarkeista voi tehdä myös kauniisti paketoituja patukoita ja tikkukaramelleja.


noin 70 palaa

3 rkl tomusokeria
3 rkl maissitärkkelystä
  • yhdistä
öljyä
  • voitele kevyesti noin 23x23 cm vuoka ja jauhota se tomusokeriseoksella
  • kaada ylimääräinen seos pois vuoasta ja säästä myöhemmäksi
90 g kylmää vettä
2 rkl liivatejauhetta
  • mittaa kylmä vesi pieneen kulhoon ja ripottele päälle liivatejauhe
  • jätä odottamaan, älä sekoita
430 g sokeria
250 g vettä
50 g vaaleaa siirappia
  • mittaa kattilaan ja kuumenna seos 120 °C
  • ota kattila liedeltä ja lisää liivateseos
  • sekoita, kunnes liivate on liennut
90 g valkuaisia
ripaus suolaa
4 tl vaniljasokeria
  • vaahdota kovaksi vaahdoksi
  • lisää kuuma liivate-sokeriseos ohuena nauhana koko ajan vispaten
  • jatka vispaamista noin 5 minuuttia tai kunnes seos on jämäkkää
muutama tippa elintarvikeväriä
  • värjää massa halutessasi
  • kaada massa vuokaan ja tasoita
  • anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia
  • sirottele alussa tehtyä tomusokeriseosta työtasolle ja kumoa jähmettynyt vaahtokarkki tasolle
  • leikkaa neliön muotoisia paloja tai oman mielesi mukaan
  • kierittele palat tomusokeriseoksessa
  • säilytä ilmatiiviissä astiassa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti