keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kukkakaalisosekeitto & grissinit


Kukkakaalisosekeitto
4 annosta

1 isohko kukkakaali
  • poista varret ja pilko kattilaan
4 keskikokoista jauhoista perunaa
1 iso sipuli
  • kuori ja pilko kattilaan
2 dl kuohukermaa
4 dl maitoa
  • mittaa nesteet kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia
  • valuta osa nesteestä talteen ja soseuta, lisää loput nesteet tai osa siitä riippuen halutusta paksuudesta
suolaa
pippuria
kasvisfondia
  • mausta

Grissinit
noin 20 kpl

esitaikina
5 g tuorehiivaa
70 g vettä
95 g vehnäjauhoja
  • vaivaa hetki ja anna olla huoneenlämmössä 3 tuntia

taikina
7 g tuorehiivaa
70 g maitoa
190 g vehnäjauhoja
10 g hunajaa
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • mittaa esitaikina ja ainekset kulhoon ja vaivaa noin 5 minuuttia
13 g oliiviöljyä
  • lisää ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia
7 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja vaivaa vielä 10-15 minuuttia
  • anna taikinan levätä tunti, paina puolessa välissä taikina alas
  • jaa taikina noin 20 osaan ja pyöritä kapeiksi pötköiksi
1 pkt parmankinkkua
  • kääri pötköihin suikale kinkkua
  • anna kohota ja paista 230 °C noin 10 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti