Kukkakaalisosekeitto
4 annosta
1 isohko kukkakaali
- poista varret ja pilko kattilaan
1 iso sipuli
- kuori ja pilko kattilaan
4 dl maitoa
- mittaa nesteet kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia
- valuta osa nesteestä talteen ja soseuta, lisää loput nesteet tai osa siitä riippuen halutusta paksuudesta
pippuria
kasvisfondia
- mausta
Grissinit
noin 20 kpl
esitaikina
5 g tuorehiivaa
70 g vettä
95 g vehnäjauhoja
- vaivaa hetki ja anna olla huoneenlämmössä 3 tuntia
taikina
7 g tuorehiivaa
70 g maitoa
190 g vehnäjauhoja
10 g hunajaa
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
- mittaa esitaikina ja ainekset kulhoon ja vaivaa noin 5 minuuttia
- lisää ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia
- lisää ja vaivaa vielä 10-15 minuuttia
- anna taikinan levätä tunti, paina puolessa välissä taikina alas
- jaa taikina noin 20 osaan ja pyöritä kapeiksi pötköiksi
- kääri pötköihin suikale kinkkua
- anna kohota ja paista 230 °C noin 10 minuuttia
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti