torstai 18. elokuuta 2011

Passion-vaniljajuustokakku


pohja
200 g kaurakeksejä
90 g voita
  • jauha keksit ja sulata voi, yhdistä
  • painele seos halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan


täyte
100 g kuohukermaa
  • mittaa kattilaan
1 vaniljatanko
  • halkaise tanko ja raaputa siemenet kerman sekaan
  • kiehauta, poista liedeltä ja anna maustua 15 minuuttia
  • poista tanko ja kiehauta uudelleen
3 kpl liivatelehtiä
  • lisää liotetut liivatteet kuumaan kermaan
340 g tuorejuustoa
100 g créme fraîchea
1 ¾ dl sokeria
  • sekoita ja lisää joukkoon kerma-liivateseos
3 dl kuohukermaa
  • vaahdota ja lisää
  • kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle
  • kakun pinnan voi halutessaan marmoroida hedelmä- tai marjapyreellä, kaada pyreraitoja kakun pintaan ja pyörittele lusikan varrella kiemuralle
  • anna hyytyä kylmässä



ladyfingers-reunus
5 kpl keltuaisia
2 rkl sokeria
  • vatkaa nauhamaiseksi seokseksi
7 kpl valkuaisia
  • vaahdota
 1 ¾ dl sokeria
  • lisää kolmessa erässä valkuaisvaahtoon
  • lisää valkuaisvaahto kolmessa erässä keltuaisten sekaan varovasti nostellen
2 ½ dl vehnäjauhoja
  • siivilöi jauhot kolmessa erässä vaahtoon ja sekoita varovasti nostellen
  • pursota pyöreällä tyllalla leivinpaperille haluamasi korkuisia pötköjä vieri viereen, jotta paistuvat kiinni toisiinsa
tomusokeria
  • siivilöi pötköjen päihin
  • anna pötköjen olla 15 minuuttia
  • siivilöi uudestaan tomusokeria pötköjen päihin
  • paista 175 °C noin 10 minuuttia
  • nosta jäähtyneet pötkönauhat paikoilleen kakun reunaan
  • ohjeesta tulee yli yhden kakun tarpeen, mutta osasta voi pursottaa yksittäisiä keksejäkin


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Yritin etsiä ohjeestasi mutten löytänyt kohtaa jossa olisit maininnut kuvassa olevasta keltaisesta täyteraidasta pohjan päällä. Onko se hedelmäpyrettä ja laitetaaks se keksipohjan päälle vai mihin kohtaan?:)

    VastaaPoista
  2. Hyytelössä on vain pyrettä ja liivatetta, sen voi asettaa suoraan pohjan päälle taikka keskelle kakkua :) Täytyy vain hyydyttää erikseen ja asettaa hyytyneenä paikoilleen.

    VastaaPoista