pohja
200 g kaurakeksejä
90 g voita
- jauha keksit ja sulata voi, yhdistä
- painele seos halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan
täyte
100 g kuohukermaa
- mittaa kattilaan
- halkaise tanko ja raaputa siemenet kerman sekaan
- kiehauta, poista liedeltä ja anna maustua 15 minuuttia
- poista tanko ja kiehauta uudelleen
- lisää liotetut liivatteet kuumaan kermaan
100 g créme fraîchea
1 ¾ dl sokeria
- sekoita ja lisää joukkoon kerma-liivateseos
3 dl kuohukermaa
- vaahdota ja lisää
- kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle
- kakun pinnan voi halutessaan marmoroida hedelmä- tai marjapyreellä, kaada pyreraitoja kakun pintaan ja pyörittele lusikan varrella kiemuralle
- anna hyytyä kylmässä
ladyfingers-reunus
5 kpl keltuaisia
2 rkl sokeria
- vatkaa nauhamaiseksi seokseksi
7 kpl valkuaisia
- vaahdota
1 ¾ dl sokeria
- lisää kolmessa erässä valkuaisvaahtoon
- lisää valkuaisvaahto kolmessa erässä keltuaisten sekaan varovasti nostellen
2 ½ dl vehnäjauhoja
- siivilöi jauhot kolmessa erässä vaahtoon ja sekoita varovasti nostellen
- pursota pyöreällä tyllalla leivinpaperille haluamasi korkuisia pötköjä vieri viereen, jotta paistuvat kiinni toisiinsa
tomusokeria
- siivilöi pötköjen päihin
- anna pötköjen olla 15 minuuttia
- siivilöi uudestaan tomusokeria pötköjen päihin
- paista 175 °C noin 10 minuuttia
- nosta jäähtyneet pötkönauhat paikoilleen kakun reunaan
- ohjeesta tulee yli yhden kakun tarpeen, mutta osasta voi pursottaa yksittäisiä keksejäkin
♥ ♥ ♥
Vaikuttaa herkulliselta! Yritin etsiä ohjeestasi mutten löytänyt kohtaa jossa olisit maininnut kuvassa olevasta keltaisesta täyteraidasta pohjan päällä. Onko se hedelmäpyrettä ja laitetaaks se keksipohjan päälle vai mihin kohtaan?:)
VastaaPoistaHyytelössä on vain pyrettä ja liivatetta, sen voi asettaa suoraan pohjan päälle taikka keskelle kakkua :) Täytyy vain hyydyttää erikseen ja asettaa hyytyneenä paikoilleen.
VastaaPoista