keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Hedelmäinen juustokakku



Tämän ihanan hedelmäisen juustokakun leivoin jo pääsiäisen aikoihin, mutta kiireet ovat pitäneet blogikirjoittelun valitettavasti vähäisenä. Koko alkuvuosi ja varsinkin pääsiäisestä alkaen on ollut todella kiireinen ja uuvuttava työrintamalla ja siksi ei ole ollut energiaa leipoa kovin paljoa kotona tai kirjoitella blogia. Nyt on onneksi kesäloma ja aikaa ladata akkuja, kirjoitella blogia ja leipoakin.

Kesän jälkeen on taas uusien haasteiden vuoro. Palaan työn ohella koulun penkille ja tavoitteena olisi saada kondittorimestarin tutkinto suoritettua. Jännää :) 

Mutta tähän kakkuun. Tämä juustokakku on helppo tehdä ja yksinkertaisella persikkaruusukkeella saa näyttävän pinnan kakulle. Muuta koristusta ei tarvita. Pohjaksi kaivoin pakkasesta tästä kakusta jääneen rullapohjan, mutta pohjana toimii myös keksipohja tai blogista monesta kakusta löytyvä gluteeniton mantelipohja.


18 cm kakku (korkea)

400 g tuorejuustoa
200 g makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin
200 g passionpyrettä (tai muuta raikasta hedelmää/hedelmiä)
  • lisää ja sekoita
4 ½ liivatelehteä
  • sulata liotetut liivatteet ja lisää massaan
200 g vispikermaa
  • vaahdota pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon
  • kaada noin puolet massasta vuokaan pohjan päälle
vadelmia
  • ripottele vadelmia ja kaada loput massasta vadelmien päälle
  • tasoita pinta  ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään
hedelmähilloa
  • levitä ohut kerros hilloa kakun pinnalle ja poista reunavuoka
pieni purkki persikanpuolikkaita
  • siivuta persikat ja asettele siivut ulkoreunasta aloittaen ruusukkeeksi kakun pinnalle
  • viimeistele pinta hyytelösokerikiilteellä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti