perjantai 9. kesäkuuta 2017

Perinteiset sitruunapullat



Kaapissa on jo pidemmän aikaa kuumotellut vanhat alumiiniset vuoat, joilla voi leipoa mm. näitä ihania perinteisiä sitruunapullia. Sitruunapullat ovat nimestään huolimatta kuitenkin enemmän kahvikakkumaisia kuin pullia. Todella meheviä ja raikkaita :)


13 kpl

250 g voita huoneenlämpöisenä
250 g sokeria
  • mittaa kulhoon ja vaahdota vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi
240 g kananmunia huoneenlämpöisenä
  • lisää puolet kananmunista ja sekoita hyvin sekaisin
280 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 mm suolaa
  • yhdistä kuivat aineet, lisää puolet massaan ja sekoita
  • lisää loput kananmunat ja sekoita hyvin
1 ison sitruunan raastettu kuori
50 g sitruunamehua
  • lisää sitruunan kuoriraaste, mehu ja loput kuivista aineista
  • sekoita tasaiseksi taikinaksi
korppujauhoja / kookoshiutaleita
  • voitele vuoat vuokaspraylla ja jauhota joko korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla
  • pursota taikina vuokiin
  • paista sitruunapullia 170 °C 20-25 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla
  • anna jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista
tomusokeria
  • koristele tomusokerilla






2 kommenttia:

  1. Tämmöisistä en oo koskaan kuullutkaan! Näyttävät ihanilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvin perinteinen leivonnainen, mutta nykyään taitaa saada enää hyvin harvasta leipomosta :/ Todella mehevä ja ihana herkku kyllä :)

      Poista