sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Mustikkasima



Tänä vuonna on Suomella juhlavuosi. Siitä sain ajatuksen tehdä vappuherkut mustikalla. Pehmoiset mustikka-vaniljapossumunkit maistuvat herkulliselle yhdessä mustikkaisen siman kanssa. Sima on todella tummaa ja tuhdin mustikkainen - nam!


250 g mustikoita
  • mittaa kattilaan ja survo rakenne rikki kunnolla
1 l vettä
100 g fariinisokeria
150 g sokeria
  • lisää kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
  • siirrä kulhoon
1 l vettä
  • lisää vesi joukkoon ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
tl tuorehiivaa
  • lisää jäähtyneen siman joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin
  • peitä kulho leivinpaperilla ja anna olla seuraavaan päivään
sokeria
  • laita puhtaisiin pulloihin noin ruokalusikallinen sokeria
  • siivilöi sima, jaa pulloihin ja nosta kylmään
  • sima on valmista muutaman päivän kuluttua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti