Pasha on pääsiäisen ehdoton jälkiruoka, jota päätin kokeilla tällä kertaa piirakkaan sovellettuna. Ohjeeseen on helppo korvata tai lisätä myös kirsikoita halutessaan. Ne antavat lisää väriä ja makua, mutta toki jakavat myös vahvasti mielipiteitä.
24 cm piirakkavuoka
pohja
250 g vehnäjauhoja
140 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- mittaa kulhoon ja sekoita
100 g turkkilaista jogurttia
65 g kananmunaa
- lisää ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- levitä voidellun vuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille
- taikina on pehmeää, mutta pystyy muotoilemaan hieman pohjaa korkeammat reunat
täyte
150 g rahkaa tai turkkilaista jogurttia
150 g crème fraîchea
120 g kananmunaa
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
35 g perunajauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
80 g rusinoita
20 g mantelirouhetta
- mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita hyvin sekaisin
- kaada täyte pohjan päälle ja tasoita
- paista 175 °C noin 40 minuuttia
- piirakka on parhaimmillaan jäähdyttyään kunnolla
♥ ♥ ♥
Siis miten ihana idea! Takuulla herkullista :)
VastaaPoistaOn :) Ja täytettä on helppo varioida, jos tykkää, että pashassa on muitakin hedelmiä tai kirsikoita.
PoistaNäytää tosi hyvältä! Otan reseptin talteen :)
VastaaPoistaOta ihmeessä :) Hyvää pääsiäistä!
PoistaAivan mielettömän hyvää piirakkaa! Kiitos tuhannesti reseptistäsi. Olen ehtinyt jo varioimaankin muutamaan otteeseen! ❤
VastaaPoistaMukavaa, että on ollut mieluinen ohje :) Ja on tosiaan näppärä varioida niin saa hieman vaihteluakin.
PoistaAivan mielettömän hyvää piirakkaa! Kiitos tuhannesti reseptistäsi. Olen ehtinyt jo varioimaankin muutamaan otteeseen! ❤
VastaaPoista