sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Pashapiirakka



Pasha on pääsiäisen ehdoton jälkiruoka, jota päätin kokeilla tällä kertaa piirakkaan sovellettuna. Ohjeeseen on helppo korvata tai lisätä myös kirsikoita halutessaan. Ne antavat lisää väriä ja makua, mutta toki jakavat myös vahvasti mielipiteitä.


24 cm piirakkavuoka

pohja
250 g vehnäjauhoja
140 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja sekoita
125 g voisulaa
100 g turkkilaista jogurttia
65 g kananmunaa
  • lisää ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • levitä voidellun vuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille
  • taikina on pehmeää, mutta pystyy muotoilemaan hieman pohjaa korkeammat reunat

täyte
150 g rahkaa tai turkkilaista jogurttia
150 g crème fraîchea
120 g kananmunaa
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
35 g perunajauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
80 g rusinoita
20 g mantelirouhetta
  • mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita hyvin sekaisin
  • kaada täyte pohjan päälle ja tasoita
  • paista 175 °C noin 40 minuuttia
  • piirakka on parhaimmillaan jäähdyttyään kunnolla





7 kommenttia:

  1. Siis miten ihana idea! Takuulla herkullista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On :) Ja täytettä on helppo varioida, jos tykkää, että pashassa on muitakin hedelmiä tai kirsikoita.

      Poista
  2. Näytää tosi hyvältä! Otan reseptin talteen :)

    VastaaPoista
  3. Aivan mielettömän hyvää piirakkaa! Kiitos tuhannesti reseptistäsi. Olen ehtinyt jo varioimaankin muutamaan otteeseen! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että on ollut mieluinen ohje :) Ja on tosiaan näppärä varioida niin saa hieman vaihteluakin.

      Poista
  4. Aivan mielettömän hyvää piirakkaa! Kiitos tuhannesti reseptistäsi. Olen ehtinyt jo varioimaankin muutamaan otteeseen! ❤

    VastaaPoista