Hui, kun viime kerrasta onkin kulunut aikaa. Kakkostyöni on syönyt viime aikoina poikkeuksellisen paljon vapaa-aikaani ja sen lisäksi meillä on ollut hirmuinen kirpputorihärdelli päällä. Vihdoinkin on ollut aikaa leipoa myös muita juttuja ja nyt pitäisi vain näpytellä ohjeita tänne blogin puolelle.
Tänään leivoin jo todella monennetta kertaa kaurasämpylöitä (ne vain ovat niin hyviä) sekä näitä ihania herkkusämpylöitä. Taikina on melko pehmeä, mutta jos porkkanat ovat todella mehukkaita, voi jauhoja laittaa hieman enemmän.
16 sämpylää
300 g tomaattimehua
30 g tuorehiivaa
485 g vehnäjauhoja
50 g ruisjauhoja
40 g hunajaa
20 g öljyä
245 g porkkanaraastetta
20 g ruohosipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä puserrettuna
- mittaa kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 12 minuuttia
- lisää ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia
- lisää ja vaivaa joukkoon
- anna taikinan levätä peitettynä 60 minuuttia
- kaada taikina jauhotetulle alustalle ja taputtele tai kauli 2-2,5 cm paksuiseksi neliön muotoiseksi levyksi
- leikkaa levy 16 osaan ja ripottele pinnalle vehnäjauhoja
- nosta sämpylät leivinpaeroiduille uunipelleille ja kohota peitettyinä hyvin
- paista 200 °C noin 15 minuuttia
♥ ♥ ♥
Ihanan pehmoisen näköisiä.
VastaaPoistaSitä ne tosiaan ovatkin :)
PoistaMitä teet päätyöksesi leipomisen ohella? Upeita leipomuksia��
VastaaPoistaKiitos :) Kondiittorin hommia teen ihan työksenikin.
Poista