2 leipää
esitaikina
5 g tuorehiivaa
3 dl kuivaa omenasiideriä huoneenlämpöisenä
300 g vehnäjauhoja
- sekoita tasaiseksi yleiskoneen kulhossa
- peitä kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 4 tuntia
taikina
6 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
600 g vehnäjauhoja
100 g karkeita ruisjauhoja
- mittaa esitaikinan sekaan ja vaivaa yleiskoneella noin 10 minuuttia
- lisää ja vaivaa vielä reilu 10 minuuttia
- peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä 1 ½ tuntia
20 g ruokosokeria
- sulata voi ja sokeri pannulla
- lisää omenat pannulle ja paista kullanruskeiksi
- lisää pannulle ja jatka paistamista, kunnes kaikki neste on haihtunut
- anna jäähtyä ja lisää levänneeseen taikinaan
- jaa taikina puoliksi ja leivo 2 leipää
- anna leipien nousta kaksinkertaisiksi, noin reilun tunnin ajan
- paista 200 °C noin 45-50 minuuttia
Omenan kanssa sopii hyvin esimerkiksi kala ja savuporo, joten ne toimivat ainakin loistavasti leivän päällä.
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti