maanantai 7. marraskuuta 2011

Omenaleipä


2 leipää

esitaikina
5 g tuorehiivaa
3 dl kuivaa omenasiideriä huoneenlämpöisenä
300 g vehnäjauhoja
  • sekoita tasaiseksi yleiskoneen kulhossa
  • peitä kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 4 tuntia


taikina
6 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
600 g vehnäjauhoja
100 g karkeita ruisjauhoja
  • mittaa esitaikinan sekaan ja vaivaa yleiskoneella noin 10 minuuttia
20 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja vaivaa vielä reilu 10 minuuttia
  • peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä 1 ½ tuntia
10 g voita
20 g ruokosokeria
  • sulata voi ja sokeri pannulla
noin 300 g kuutioituja granny smith -omenoita
  • lisää omenat pannulle ja paista kullanruskeiksi
½ dl calvadosta
  • lisää pannulle ja jatka paistamista, kunnes kaikki neste on haihtunut
  • anna jäähtyä ja lisää levänneeseen taikinaan
  • jaa taikina puoliksi ja leivo 2 leipää
  • anna leipien nousta kaksinkertaisiksi, noin reilun tunnin ajan
  • paista 200 °C noin 45-50 minuuttia
 
Omenan kanssa sopii hyvin esimerkiksi kala ja savuporo, joten ne toimivat ainakin loistavasti leivän päällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti