sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Raparperiuunihillo & fudgekastike


Raparperiuunihillo
250 g ohuita raparperin varsia
250 g hillosokeria
  • laita ainekset uunivuokaan ja laita foliosta kansi
  • laita 200 asteiseen uuniin 40 minuutiksi
  • sekoita varovasti ja jatka kypsentämistä ilman foliota 10 minuuttia
  • säilö purkkeihin ja laita kylmään


Tuoreesta raparperista tulee melko paksu hillo, joten sokerin määrää on varaa vähentääkin halutessa. Toimii varmasti myös pakasteesta, jolloin sokeria ei vetisyyden takia kannata vähentää. 

Sekaan voi laittaa kypsennyksen ajaksi vaikkapa kaneli- tai vaniljatankoa.


Fudgekastike
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl raakasokeria
½ tl suolaa
  • mittaa kattilaan ja keitä hiljalleen noin 25 minuuttia
1 ½ tl vaniljasokeria
nokare voita
  • lisää
  • käytä kuumana tai kylmänä esimerkiksi jäätelön kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti